Køgeborgere skal sortere affald - og betale mere

Prisen sættes i vejret - og så skal borgerne i gang med at sortere deres affald.

Køge tager nu et stort spring i kampen for at få borgerne til at sortere deres affald. Tirsdag aften besluttede byrådet, at borgerne fra 1. maj 2019 i langt højere grad end i dag skal sortere deres affald. Det betyder for eksempel, at bananskræller, dåser og plastik får hver deres beholder ude i hustandene.

Og det bliver ikke gratis. Kommunen skal investere i en masse nye affaldsbeholdere  og i biler, der kan indsamle skraldet. Derfor stiger taksten for en enfamiliebolig med 440 kroner per år, oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

 -2019 bliver året, hvor Køge Kommunes borgere i langt højere grad får mulighed for at sortere deres affald, og dermed give miljøet en hjælpende hånd. Jeg håber, at man ude i de enkelte hjem ser det her som en mulighed for at bidrage til en grønnere kommune. Det kræver altid lidt, når gamle vaner skal ændres, men jeg er sikker på, at det er den helt rigtige løsning, at sorteringen begynder i hjemmet, lyder det fra borgmester Marie Stærke i meddelelsen.

Stabile priser

Renovationstaksterne i Køge har holdt sig på nogenlunde samme nivau i ti år, men nu får de altså et nyk opad. I dag betaler en familie 1437,5 kroner om året for at have en affaldsbeholder, der rummer 190 liter, stående - og hvor affaldet jo altså ikke skal sorteres først.

Kommunen oplyser, at fornyelsen i første omgang gælder enfamiliesboliger, mens hustande, der har flere boliger - altså for eksempel etageejendomme - først kommer med et år senere - i maj 2020.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

lundtoftegade nørrebro

København skyder millioner i ansigtsløft til særlige områder på Nørrebro og Amager

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

tour de france ruten

playRuten skal nærstuderes: Tour de France-arrangør besøger København og Roskilde

parkbyen rødovre

Byråd baner vejen for nyt boligkvarter i Rødovre

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere