Køge udvider daginstitutioner

Flere områder i Køge Kommunes daginstitutioner er så pressede, at kommunen nu udvider tre institutioner.

Køge Kommune reagerer nu på et stigende pres på daginstitutioner. Foto: Mads Claus Rasmussen - Ritzau Scanpix

For tre uger siden kaldte flere politikere i børneudvalget på handling, og nu har de samme politikere godkendt forvaltningens udspil, der på kort sigt skaber flere pladser til institutionerne, skriver DAGBLADET Køge.

-Vi vil gerne prioritere børnene, og vi er nødt til at tage hånd om problematikken, specielt i Køge Midt, siger Pernille Sylvest, formand for Børneudvalget til DAGBLADET Køge.

Planen er at omdanne SFO-afdelingen ved Kirstinedalsskolen til vuggestue og børnehave med plads til 24 vuggestuepladser og 66 børnehavepladser indenfor et år. Derudover skal vuggestuen Tumlehuset udvides og sidst står daginstitutionen Alkereden også overfor en udvidelse.

Læs også Ny uddannelse i Køge skal løse problem med lægemangel

En opgørelse over kapaciteten i forskellige områder i Køge Kommune viser, at for de 0-2 årige er institutionerne fyldt op i fem ud af 11 geografiske områder. For de 3-5 årige er der også områder, hvor institutioner ikke kan tage flere børn, skriver DAGBLADET Køge.

De tre projekter åbner i alt op for 48 ekstra vuggestuepladser og 66 børnehavepladser i Køge Kommune til en samlet pris på 10 millioner kroner.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik