Køge og Stevns går sammen: Skaffer ansatte til virksomheder

Arbejdsløsheden er lav og virksomhederne kan have svært ved at skaffe nye ansatte. Nu går Køge og Stevns sammen for at forbedre situationen

Virksomheder i Køge og Stevns får fra næste år lettere ved at skaffe nye medarbejdere, når de har ledige jobs. Foto: Nikaolai Linares, Scanpix

Virksomheder i Køge og Stevns kommuner skal fremover kun henvende sig et sted, hvis de skal bruge ny arbejdskraft. Fra 1. marts 2017 etablerer de to kommuner et fælles virksomhedscenter, som hjælper med at skaffe medarbejdere, når der er ledige jobs.

-Jeg er rigtig glad for, at vi har fået dette samarbejde op at stå. Vi samarbejder med mange af de samme virksomheder, og ved at lægge kræfterne sammen kan vi yde en meget bedre service’, fortæller Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune.

Det nye servicecenter skal være bindeled mellem de to kommuners jobcentre og virksomhederne, og det får seks medarbejdere, som er ansat i hver deres kommune. Centeret, der får navnet Køge Bugt Virksomhedservice, bliver placeret i Køge.

Læs også Se listen: Så stor er ledigheden i din kommune

Planen er, at medarbejderne skal være faste kontaktpersoner for alle virksomheder, der har mere end fem medarbejdere, og kontaktmedarbejdere skal så hjælpe med rekruttering og rådgivning  forhold til for eksempel opkvalificering af arbejdskraft.

-Vi har lyttet til vores virksomheder, der ønsker én indgang til Jobcentrene. Lige nu oplever mange virksomheder problemer med at få arbejdskraft og jo mere samarbejde vi kan skabe kommunerne imellem, jo bedre kan vi understøtte rekrutteringen’, siger Mads Andersen, formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik