Køge og Stevns går sammen: Skaffer ansatte til virksomheder

Arbejdsløsheden er lav og virksomhederne kan have svært ved at skaffe nye ansatte. Nu går Køge og Stevns sammen for at forbedre situationen

Virksomheder i Køge og Stevns kommuner skal fremover kun henvende sig et sted, hvis de skal bruge ny arbejdskraft. Fra 1. marts 2017 etablerer de to kommuner et fælles virksomhedscenter, som hjælper med at skaffe medarbejdere, når der er ledige jobs.

-Jeg er rigtig glad for, at vi har fået dette samarbejde op at stå. Vi samarbejder med mange af de samme virksomheder, og ved at lægge kræfterne sammen kan vi yde en meget bedre service’, fortæller Mogens Haugaard Nielsen, borgmester i Stevns Kommune.

Det nye servicecenter skal være bindeled mellem de to kommuners jobcentre og virksomhederne, og det får seks medarbejdere, som er ansat i hver deres kommune. Centeret, der får navnet Køge Bugt Virksomhedservice, bliver placeret i Køge.

Planen er, at medarbejderne skal være faste kontaktpersoner for alle virksomheder, der har mere end fem medarbejdere, og kontaktmedarbejdere skal så hjælpe med rekruttering og rådgivning  forhold til for eksempel opkvalificering af arbejdskraft.

-Vi har lyttet til vores virksomheder, der ønsker én indgang til Jobcentrene. Lige nu oplever mange virksomheder problemer med at få arbejdskraft og jo mere samarbejde vi kan skabe kommunerne imellem, jo bedre kan vi understøtte rekrutteringen’, siger Mads Andersen, formand for erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Køge Kommune.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

acdb5ca2-de8f-452c-a7d2-b8a65843a1b8

Københavns Universitet forbyder tema i introuge

nybyggeri carlsbergbyen

Flere og flere københavnske boliger er uden bopælspligt

Genåbning i Køge mandag d. 1. marts

Rød løber, blomster og tårer: Sådan foregik genåbningsfest i Køge

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere