Køge gone wild: Fra hyggelig handelsby til udfordrende forhindringsbane

Til september forvandles Køges bymidte til en kampplads for både unge og gamle, når et forhindringsløb løber af stablen.

Til september omdannes Køge Bymidte til én stor forhindringsbane Foto: Presse

Når kalenderen skriver 1. september, står Køges borgmester Maria Stærke, soc.dem., klar ved startlinjen med pistolen.

Me den markerer borgmesteren starten på et udfordrende forhindringsløb á la Nordic Race, som skal husere i den gamle handelsby syd for København.

Løbet kaldes HeroRun, og på den tre kilometer lange rute skal deltagerne forcere flere end 14 forhindringer - for til sidst at plante sejrsflaget på Torvet i Køge. 

Læs også Vild opfindelse: Løbecykel får handicappede til at drøne afsted

Løbet, der starter klokken 11.00, inviterer alle med hang til fysisk udfoldelse og hårde prøvelser med på turen, som kommunen venter bliver en stor succes.

- Med dette event har vi skabt et unikt samarbejde mellem flere interessenter i Køge Kommune og udenfor kommunegrænsen. Vi tror på, at innovation gennem samarbejde gør forskellen for vores by. Sammen kan vi mere, og derfor åbner vi nu op for en helt ny type af løb, som kombinerer Køges historiske centrum med en all-round forhindringsbane, fortæller en af projektlederne for HeroRun i Køge og tidligere aktivitetschef i Køge handel, Mette Bjerre og fortsætter: 

Der bliver forhindringer for både unge og gamle ved HeroRun i Køge Foto: Presse

- Nordic Race har stiftet selskabet Ultra, som i samarbejde med Børneulykkesfonden har lavet eventet HeroRun. Der er således tale om et nyt unikt format på en helt unik lokation, og vi opfordrer familier i hele regionen til at deltage til en sjov dag fuld af forhindringer, udfordringer og god underholdning.

De 14 forhindringer er både en blanding af velkendte klassikere og hidtil usete forhindringer i Køges byrum.

Her vil både børn og voksne ifølge kommunen blive udfordret på deres grebsstyrke, kløgt og samarbejde.

Det indbefatter blandt andet både tunneler, pyramider og ramper - men samtidig vil forhidringsløberne blive mødt af udfordringer, hvor man skal forcere tage, løbe i gennem kirken, redde sig over Køge å og navigere gennem såkaldte labyrinter af både skum og bolde. 

Læs også Han fik en idé: Nu sparer naboerne tusinder af liter vand

- Det bliver en helt fantastisk dag, hvor både børn og voksne bliver udfordret – og måske også lidt våde og beskidte, fortæller en anden af løbets projektledere Karina Hjort Feddersen, Idræts- og fritidskonsulent i Køge Kommune.

Løbet HeroRun afvikles i forbindelse med Køge Festuge og foregår i bymidten.

Se ruten herunder:

Sådan ser ruten ud til forhindringsløbet i Køge Foto: Presse

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?