Job-boom i Køge: Hundredevis af stillinger i vente

Til efteråret går Bornholmslinjen på vandet på strækningen mellem Køge og Rønne. Samtidig opskaleres organisationen, og der er masser af jobs i vente.

Fra 1. september overtager Molslinjen driften til og fra Bornholm Foto: Molslinjen / Presse

300 jobs.

Så mange stillinger forventer Molslinjen, der står bag Bornholmslinjen, at organisationen skal vokse, når de fra 1. september 2018 overtager færgedriften mellem Bornholm og Køge.

Det oplyser Molslinjen i en pressemeddelse. 

Læs også Køge Park-regning gjort op: Kostede skatteborgerne syv mio.

- Vi har en plan, der viser et klart omrids af den organisation, vi skal bruge, siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, i pressemeddelelsen.

Samtidig understreger han, at det fortsat er for tidligt at komme ind på, hvor mange stillinger, der bliver indenfor de forskellige kategorier.

Dog ved Molslinjen allerede nu, at 250 af stillingerne bliver på havet, mens der bliver brug for omkring 50 ansatte på land. 

Allerede i februar eller marts måned opslås de første stillinger, mens resten vil følge gennem resten af 2018 frem til begyndelsen af 2019.

- Vi vil meget gerne medvirke til, at overgangen mellem os og Færgen bliver så god som mulig. Det er af afgørende vigtighed for alle bornholmere, at trafikken til og fra øen fungerer både op til og efter den 1. september 2018, siger Carsten Jensen i pressemeddelelsen.

Læs også Frustration over nyt handelscenter: Beboere kræver navn ændret

Om Molslinjen

 • Molslinjen råder i dag over fire moderne hurtigfærger på Kattegat; hurtigfærgen Max Mols og de tre superfærger, Express 1, Express 2 og Express 3, der er blandt verdens største katamaraner.
   
 • Superfærgerne kan tage op til 1.000 passagerer, 417 personbiler og 60 motorcykler samt laste campingvogne, busser og op til 30 lastbiler på en overfart.
   
 • Molslinjen sikrer med Kattegat-ruterne Aarhus-Odden og Ebeltoft-Odden en hurtig, effektiv og behagelig rejse mellem Sjælland og Jylland.
   
 • Molslinjen overfører mere end 1,3 mio. personbilsenheder og næsten 2,8 mio. passagerer om året.
   
 • Den 1. september 2018 overtager Molslinjen besejlingen af Bornholm med rutenavnet Bornholmslinjen.
   
 • Juni 2018 leveres en helt nybygget fragt- og passagerfærge, Hammershus. Den skal sejle på ruterne Rønne-Køge og Rønne-Sassnitz.
   
 • Bornholmslinjen har samtidig købt færgen Povl Anker.

Læs også 74-årig om dagens ret: "De kan ikke være det bekendt"

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik