Indbygger-boom i Borup

Den midtsjællandske by er den by i Danmark, der vokser næsthurtigst.

De har knækket koden i den midtsjællandske by Borup. For mens mange små byer landet over melder om stagnation eller tilbagegang og vigende befolkningstal, så flytter folk til Borup - og det enda i stort antal.

En analyse fra KLs nyhedsbrev Momentum viser, at byer mellem 2.000 og 4.999 indbyggere er bedre til at tiltrække nye borgere, end de helt små, og at nogle af dem faktisk har vendt udviklingen.

En af dem er Borup i Køge Kommune. Den tidligere hovedby i det gamle Skovbo Kommune vokser støt. Den er gået fra at have 3.220 indbyggere i 2006 til 4.608 indbyggere i 2016. Det svarer til en stigning på 43 procent og er den næsthøjeste på landsplan i perioden, skriver Momentum.

Køges konservative borgmester, Flemming Christensen, forklarer ifølge nyhedsbrevet, at Borups succes med at tiltrække borgere skal ses i et historisk perspektiv, fordi det er en udvikling, der blev sat i gang allerede før kommunalreformen.

- Vi er nødt til at tage fat i, hvordan det så ud i kommunerne lige inden kommunesammenlægningen i 2007. Borup var hovedbyen i den gamle Skovbo Kommune, og der havde man inden sammenlægningen lavet byplansudvikling for kommunens største by. Der var planlagt udbygning af ret mange almene boliger, andelsboliger og parcelhuse. Grundlaget for en vækst i Borup var derfor på plads, og det holdt vi fast i efter kommunesammenlægningen, siger Flemming Christensen.

Landets hurtigstvoksende by er Lund ved Horsens, der siden 2006 er vokset med 45 procent.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bagsværd rostadion

Dødsstød til prestigeprojekt? Kommuner trækker stikket til nyt rostadion

Lynetteholmen ny tegning af Lynetteholm, som man forestiller sig, at den øen vil se ud under anlægsfasen.

playEkspert: Lynetteholm stormflodssikrer ikke København

20190208-171140-2-1920x1281we

playKøbenhavnsk V-borgmester kalder regeringens sommerpakke et plaster for hovedstaden

Handicapparkering

Fra juli får du ekstra smæk for at holde her

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere