Ikke kun på Nørrebro: Berygtet bande inviterer unge på café

Den berygtede bande, Loyal to Familia, forsøger også at få unge i deres net i Køge.

Nørrebro-banden Loyal to Familia har i disse dage lange fingre, når det gælder nye rekrutter.

I København har de haft fat i flere unge for at få dem til at være med i deres hårdkogte slæng. Men Loyal to Familia hverver også nye medlemmer uden for Nørrebro.

quote En af de metoder, vi har hørt om, går ud på at invitere eleverne på café. Det er vi jo selvfølgelig dybt bekymrede over.

Thomas Kielgast, formand for børneudvalget, SF

I Køge har banden skruet op for blusset, oplever formanden for børneudvalget, Thomas Kielgast, SF, der til daglig arbejder som skoleleder på Hastrupskolen i Køge:

- Vi har set dem optræde i skoletiden eller i slutningen af skoledagen, hvor de med 15 til 18 mand bevæger sig rundt - dels på skolens område, men også på vej over til Hastrupparken, der ligger ved siden af. Så der er en optrapning i øjeblikket, siger han.

Men bandemedlemmerne nøjes ikke med at være synlige ved skolen, fortæller Thomas Kielgasts elever ham:

- De prøver at komme i kontakt med de unge. En af de metoder, vi har hørt om, går ud på at invitere eleverne på café. Det er vi jo selvfølgelig dybt bekymrede over, siger han. 

Borgmester frygter rygmærker

Borgmester i Køge, Flemming Christensen, Kons., frygter flere rygmærker. Og skrækscenariet er, hvis de ender med at sidde på unge mennesker:

- Jeg er meget bekymret for den udvikling, vi ser i øjeblikket, når vi har set, hvor galt det kan gå i Århus og på Nørrebro, siger borgmesteren.

Borgmesteren og udvalgsformanden er særligt urolige for bandeaktivitet i Hastrupparken, der ligger lige op ad skolen, samt tre andre store boligområder i Køge, Ellemarken, Karlemoseparken og Søparken. 

- Når vi kommer tilbage efter sommerferien, så skal vi diskutere, om vi skal nedsætte en decideret politisk følgegruppe, der ikke skal have andet på dagsordenen, end at følge det her tæt, siger Flemming Christensen.

Både politi, SSP, skoler og boligsociale medarbejdere arbejder for at forebygge, at børn og bande bliver interesserede i hinanden. 

Som et alternativ for børnene er der blandt andet sørget for forskellige aktiviteter hele sommeren.

Loyal to Familia har intensiveret sit forsøg på at rekruttere nye medlemmer i København på det sidste.

Københavns Politi og SSP-samarbejdet har siden nytår talt med 61 unge, som man frygter har været i kontakt med banden Loyal to Familia, skrev Berlingske mandag. 

Fra Nordsjællands Politi lyder det, at Loyal to Familias position bliver stærkere, og at mindreårige ses sammen med bandemedlemmerne.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere