Historisk dag i Køge: "Et lille spadestik for en enkelt mand..."

Det nye Sjællands Universitetshospital i Køge skal efter planen være taget fuldt i brug i 2022.

Første spadestik til Region Sjællands nye universitetshospital blev taget mandag af regionsrådsformand Jens Stenbæk.

- I dag tager vi det første spadestik til de bygninger, der tilsammen bliver Sjællands Universitetshospital. Det er et lille spadestik for en enkelt mand, men det er et stort stik, som regionen tager hjem i dag efter flere års grundig forberedelse, sagde regionsrådsformanden i sin tale ved spadestikket, står der i en pressemeddelelse.

Indtil videre har byggeriet bestået i gravearbejde, anlægning af p-pladser, byggemodning af området og åbningen af en midlertidig hovedindgang. Men nu skyder byggeriet for første gang op i højden med et videnscenter, der skal være 4.000 kvadratmeter og i to etager. 

I bygningen skal der være kontorer og konference- og mødefaciliteter for sygehusets personale og forskere. 

5. klasse på Ellemarkskolen er byggeriets venskabsklasse. De havde også fyldt en tidskapsel, der blev begravet efter spadestikket.
5. klasse på Ellemarkskolen er byggeriets venskabsklasse. De havde også fyldt en tidskapsel, der blev begravet efter spadestikket.
Foto: Joachim Rode

Fakta om Sjællands Universitetshospital

 

Tidskapsel begravet

Spadestikket blev fejret sammen med elever fra 5. klasse på Ellemarkskolen, der er byggeriets venskabsklasse. De begravede også en tidskapsel med tidstypiske ting som hullede jeans og en fidget spinner. 

Idéen er, at tidskapslen skal graves op, når hele byggeriet står færdigt - et minde om, hvor hurtigt udviklingen går. Efter planen skal indflytningen i Sjællands Universitetshospital være fuldt realiseret i løbet af 2022.

- Vi ved, at den teknologiske udvikling går hurtigt, og vi vil gøre byggeriet fleksibelt, så vi kan følge med tiden. Vi skal være forberedt på de fremskridt, der kommer, allerede mens vi er i gang med at bygge hospitalet - og især efter, at det står færdigt - så bygningerne bliver ved med at være gode rammer for udviklingen, og hospitalet kan følge med tiden, sagde Jens Stenbæk ifølge pressemeddelelsen.

I april 2018 beslutter Regionsrådet, hvem der skal være totalentreprenør på 110.000 kvadratmeter senge- og behandlingsfunktioner. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

turister i nyhavn

Her er planen der skal redde turismen i København

Din Tøjmand Køge(1)

playButiksejere jubler og melder klar til genåbning

20_percent

playAntallet af tomme butikker i København er på højeste niveau i 18 år - frygteligt, siger borgmester

Jacob Himmelstrup

playVirtual reality blev løsningen på firmas coronakrise

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere