Hædret af Dyrenes Beskyttelse: Katte-Hans er årets dyrehelt

Dyrenes Beskyttelse kårer hvert år ’Årets Helt’, som er er en person, der gør noget helt exceptionelt for dyr. I år er helten Hans Olsen fra Køge.

Danskerne har valgt. Det er Hans Olsen fra Køge, der har fortjent titlen som 'Årets Helt'.

Det blev afsløret fredag eftermiddag på Marketenderiet i Valby til Dyrenes Beskyttelses årlige hyldest af Danmarks største dyrevenner.

- Jeg er dybt rørt og dybt beæret over, at jeg har fået prisen. På vegne af katte overalt i Danmark må jeg sige, at det er jo det ultimative, man kan opnå, siger Hans Olsen.

Han har dedikeret sit liv til at hjælpe herreløse katte.

quote Jeg har næsten ikke ord for, hvor lykkelig jeg er på kattenes vegne.

Hans Olsen, stifter, Kattepatruljen

I vores program 'Søndagsmagasinet' fortalte han i foråret, at han elsker katte så meget, at han har droppet sin karriere som udvikler af computerspil - og har stiftet Kattepatruljen for at redde katte i nød.

Bare for at fortælle lidt af det, han gør for katte, så står han op klokken tre om natten for at koge mellem fem og ti kyllinger.

Når de nogle timer senere er tilberedt, piller han kødet fra benene, og så er han ellers klar til at cykle rundt på sin faste rute i lokalområdet, hvor han fodrer vilde og hjemløse katte.

Her får Hans Olsen prisen som 'Årets Helt'.

Årets Helt: "Jeg er lykkelig på kattenes vegne"

Til kåringen som 'Årets Helt' var Hans Olsen var oppe mod Mathias Sørensen, der reddede en hund fra at drukne i Jyllinge havn, og Hans Åge Hjersen, der er direktør i Danmarks FugleZoo på Fyn.

- Al den opmærksomhed som kattene nu får, det er jo helt... Ja, jeg har næsten ikke ord for, hvor lykkelig jeg er på kattenes vegne, siger Hans Olsen.

quote På vegne af katte overalt i Danmark må jeg sige, at det er jo det ultimative, man kan opnå.

Hans Olsen, stifter, Kattepatruljen

’Kattehviskeren’, som han bliver kaldt i nærmiljøet, har tænkt sig at bruge prisen til at skabe endnu mere opmærksomhed på kattene.

- Jeg vil også bruge den til at sørge for, at vilde katte overalt i Danmark får endnu mere hjælp. Det er skønt, at kattene endelig får den opmærksomhed, de fortjener, siger han og fortsætter:

- Alle katte fortjener et værdigt liv, og det viser prisen i dag med al tydelighed, at danskerne også synes.

Hans Olsens kærlighed til katte går helt tilbage, til han var fire år gammel.

- Jeg fandt et kuld herreløse katte under min seng. Lige siden har jeg elsket katte, og de har elsket mig. Nu går mit liv op i "kat og briller", og det har jeg det skønt med, fortæller han.

Om Hans Olsens nominering til kåringen som 'Årets Helt' har Dyrenes Beskyttelse skrevet følgende:

”Hans er nomineret til Årets Helt for at starte og drive Kattepatruljen. Foreningen består udelukkende af frivillige, som hver dag gør et kæmpe stykke arbejde for at hjælpe alt fra tamkatte og tilløberkatte til herreløse og tilskadekomne katte. Uanset hvad, er målet det samme; Et respektfuldt og værdigt liv til katten.”

Fakta om Dyrenes Beskyttelses hyldest af dyrevenner