Forundrede forældre: Børnehave i Borup fredet for anden gang

For få måneder siden blev børnehaven lovet en fredning. Alligevel er institutionen med i et kommende sparekatalog for Køge Kommune.

Det er fortsat uvist om Sct. Georgs Gårdens Børnehave i Borup bliver ramt af sparekniven. Foto: TV 2 Lorry

På legepladsen i Sct. Georgs Gårdens Børnehave i Borup suser børnene rundt. Forældrene er dog langt fra i legehumør.

- Det er ærgeligt, at vi skal bruge energi på det her igen, for nu troede vi lige, at vi var "home-safe", lyder reaktionen fra Bjarne Sandgaard Hansen, som er far til Isabella på fem år.

Jeg kan ikke love noget, før processen er afsluttet.

Pernille Sylvest, Formand for Børneudvalget, Køge (S)

Bjarne Sandgaard Hansen er en af de mange forældre til børn i Sct. Georgs Gårdens Børnehave, som i den seneste tid har været mere end blot forvirret.  

I foråret stod børnehaven til at skulle lukke i forbindelse med Køge Kommunes kommende spareplaner. Men det fik forældrene i første omgang afværget. 

- Sidste gang kæmpede vi meget for, at den skulle bestå, og det lykkedes også, så vi var rigtig glade, siger Bjarne Sandgaard Hansen. 

Læs også Politiker i nødråb: Børn fra København bør passes på Frederiksberg

Forvirring og frustration

Nu er børnehaven igen på spareplanen i Køge Kommune, selvom de for få måneder siden fik lovning på en fredning fra politikerne. Og det undrer forældrene.

- Jeg synes, det er klodset, at forvaltningen nu igen indstiller børnehaven til lukning i sparekataloet uden at kigge på, hvad politikerne sagde for tre måneder siden, lyder det fra en forundret Bjarne Sandgaard Hansen. 

Den mulige lukning af Sct. Georges Gårdens Børnehave har skabt forvirring og frustration hos forældregruppen. Og for medarbejderne i den selvejede børnehave har forløbet også været hårdt krævende.

- Jeg synes, forløbet har været usikkert og ubehageligt. Den uvished vi har gået med i personalet og mig som leder, og ikke mindst forældrene. Det har ikke været særlig sjovt, siger institutionslederen i Sct. Georges Gårdens Børnehave, Annette Adamsen. 

02:38

Borup-forældrene er bange for, at byens populære børnehave bliver lukket med budgetlægningen for 2019.

Luk video

Stadig ingen afklaring

Formanden for Børneudvalget i Køge Kommune, Pernille Sylvest (Soc.Dem.), kan godt forstå forældrenes og de ansattes forvirring.

Og tirsdag lyder det fra et enigt børneudvalg i kommunen, at der ikke bliver tale om hverken lukning af Sct. Georgs Gårdens Børnehave eller andre af kommunens institutioner, hvis det alene er op til dem. 

- Vi kigger på nogle af de andre spareforslag, og så må vi se, hvad der sker, siger Pernille Sylvest til TV 2 Lorry. 

Men du kan ikke love noget? 

- Nej, jeg kan ikke love noget, før processen er sluttet, siger hun. 

På legepladsen i Sct. Georgs Gårdens Børnehave tror Bjarne Sandgaard Hansen nu igen på, at politikerne har lyttet til de mange utilfredse forældrestemmer:

- Jeg vil sige, at hvis vi bliver fredet igen nu, så tror jeg faktisk på det, lyder det fra Bjarne Sandgaard Hansen. 

På trods af ønsket fra Børneudvalget siger Køges borgmester Marie Stærke tirsdag, at institutionernes fremtid først vil bliver endelig afgjort i de kommende forhandlinger.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik