Forsamlingshus lukker: Gæster støjer på gaden

Køge Kommune har afgjort, at forsamlingshus i Borup ikke længere må fortsætte.

Forsamlingshuset Zonen i den tidligere Falck-station på Bækgårdsvej i Borup må ikke forsætte.

Sådan lyder afgørelsen fra Køge Kommune, der er bange for, at støjende gæster på gaden vil genere områdets beboere, skriver sn.dk.

Både forvaltningen og et politisk flertal i kommunens nye Klima- og Planudvalg er enige om, at forsamlingshusets gæster vil støje alt for meget, når de opholder sig uden for bygningen.

Zonens ejer, Frank Poulsen, har ifølge sn.dk lydsikret bygningen. Men det er altså ikke nok til, at kommunen vil tillade, at han fortsætter med at holde fester.

Frank Poulsen har ifølge sn.dk modtaget et brev fra kommunen med følgende ordlyd:

- Udvalget har lagt vægt på, at der selv i tilfælde af en ny lokalplan må forventes støjklager fra naboer. Dette hænger sammen med, at kommunen i tilfælde af en tilladelse til selskabslokale kun kan myndighedsregulere den støj, som produceres fra bygningen og ikke den støj, der måtte opstå, når gæster opholder sig udendørs på grunden, på fortove eller gader.

- Det har været drøftet, om det ville være muligt at stille krav, der begrænser antallet af støjende arrangementer per år. Denne mulighed har du imidlertid afvist, da det ikke harmonerer med dine ønsker til driften.

- På denne baggrund har udvalget vurderet, at plangrundlaget for ejendommen ikke skal ændres, da dette kan medføre uønskede nabogener og -klager i et boligområde, står der i brevet ifølge sn.dk.

Ejer inviterer til møde

Frank Poulsen giver dog ikke op så let.

Han oplyser til sn.dk. at han har inviteret udvalgspolitikerne samt Køges borgmester, Marie Stærke, til et møde, så de selv kan se, hvordan forsamlingshuset er indrettet, og hvordan det ligger i forhold til naboerne. 

Mødet finder sted på lørdag den 20 januar klokken 15.00, og alle borgere i Borup er også mere end velkomne til at deltage.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Godhavnsdreng

playJuraprofessor: Godhavnssagen kan åbne ladeport af lignende sager

Opholdsforbud

Risiko for angreb i bandekonflikt forlænger opholdsforbud

20190813-134904-l-1920x1277we.jpg

play17 Godhavns-børn får 300.000 kroner hver for misrøgt

nedim_yasar.jpg

Livstidsdømt mand frifundet for drab på radiovært

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere