Forlig i sag om smadret hus i Køge

Langt om er der indgået forlig i sagen familien Andersens smadrede hus i Køge.

I 15 lange og opslidende måneder har familien Andersen fra Ådalen i Køge ventet. Ventet på at finde ud af, hvad der skulle ske med deres svært beskadigede hus, som har været centrum i en langtrukken sag, hvor ingen ville tage ansvar. Nu er ventetiden endelig slut.

Bygherren på det anlægsarbejde, der kan have forårsaget skaderne på deres hus, har nemlig tilbød at indgå et forlig med familien Andersen.

- Vi afslutter hermed denne ulykkelige og komplicerede sag, som har kørt længe og forhåbentlig betyder, at familien kan få renoveret deres bolig og flytte tilbage. Med tilbud om forlig forudsætter bestyrelsen, at sagen endeligt afsluttes for VEKS' vedkommende, siger Steen Christiansen, bestyrelsesformand for VEKS.

I en pressemeddelelse fra VEKS står der blandt andet følgende: 'VEKS kan ikke se sig fri for, at der er sket fejl undervejs, som formentlig har påført skader på ejendommene.'

Forliget lyder på 4,1 millioner kroner, hvilket familien Andersen har regnet sig frem til, at man kan skabe sig en ny fremtid for, fortæller John Andersen til Dagbladet Køge.

- Med det beløb kan min lillebror købe et stykke jord af mig, så han kan få sin egen matrikel og dermed låne penge, så han kan opføre sit eget hus. Mine forældre er så villige til at flytte ind i min lillebrors hus, og jeg kan få penge, så jeg sammen med min hustru kan bygge et nyt hus, når vi får revet det andet ned. Så må vi ud at låne en million til det, siger John Andersen og fortsætter:

- Det er sørgeligt, men det er det, vi er nået frem til. Vi må bruge noget tid på at arbejde de penge af, så vi kan komme videre.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Sygeplejerske

Sygeplejerskernes varslede strejke er udskudt for nu

Nemlig.com

Københavns Kommune beskylder firma bag Nemlig.com for underbetaling af chauffører

minimumsnormering

Åben slagudveksling på rådhus om penge til minimumsnormeringer

Skindergade

Bilerne får det røde kort: Gader i København lukkes for biltrafik

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere