Far i hæsblæsende biljagt: Datter og veninde jagtet af mand

I Bjæverskov ved Køge blev en stille fredag aften pludselig hæsblæsende med "høj puls, "panik" og biljagt" gennem villakvarterer og på motorvejen.

I fredags måtte en familiefar handle hurtigt, da han modtog et panisk opkald fra sin datter.

Nummeret var ukendt, men datterens røst var klar: "(...) med panisk stemme råber hun, at hende og hendes veninde bliver jagtet af en mand i en bil, som vil have dem ind i bilen", skriver familiefaderen Michael Eismark i en statusopdatering på Facebook.

Michael Eismark bor i Bjæverskov, der ligger i Køge kommune. Den lille by på Østsjælland har knap 3.000 indbyggere, og her bor Michael med sin familie bestående af hustruen Gitte, den 18-årige søn Mikkel og hans 15-årige datter Cecilie.

Det var sidstnævnte, der fik Michael Eismark til at springe op af sofaen i familiens hus på Læskovvej for at hente de skrækslagne piger.

De to piger befandt sig ved det lokale Bjæverskov Centret, hvor de hurtigt blev samlet op af faderen, der kom ilende til stedet "(...) sekunder senere", ifølge statusopdateringen på Facebook.

Pigerne ventede på en bus, som skulle føre dem til en tredje veninde, men de planer blev spoleret af manden, som ville have dem ind i sin bil.

Ifølge BT ligger hjemmet på Læskovvej kun mellem 500 og 600 meter fra centret, og på strækningen kørte Michael Esimark "som død og helvede", siger han til BT.

Da han nåede frem til centret blev pigerne sikret i bilen, før Michael Eismark forsøgte at finde manden, der havde forsøgt at lokke pigerne ind i bilen.

"Jeg får de rystede og paniske piger ind i bilen, og efter kort tid, og en hurtig forklaring fra pigerne, forsøger jeg at finde manden i den sølvgrå pickup", skriver familiefaderen.

Han blev hurtigt fundet, og Michael eftersatte bilen. Men da han forsøgte at bringe køretøjet til standsning, startede istedet en hæsblæsende biljagt, skriver BT.

- Da han så min datter i bilen, så tog fanden ved ham, og han kørte ind over fortovet og rabatten og stak af. Det handler om retfærdighed. Han skal stoppes. Han skal ikke rende rundt og antaste små piger - og slet ikke min datter, siger Michael Eismark til BT.

Manden i den sølvgrå pickup kørte ifølge BT over for rødt lys, kørte venstre om i flere rundkørsler og var flere gange ved at miste herredømmet over bilen.

Efter 20 minutters biljagt overtog Midt- og Vestsjællands Politi opgaven, og ifølge BT og Michael Eismark opnåede de telefonisk kontakt med manden i den sølvgrå pickup.

Ifølge BT beretter Michael Eismark, at politiet har fået fat i manden, der er blevet afhørt. Hvad der videre er sket, ved han ikke endnu.

TV 2 Lorry har tirsdag forsøgt at få en kommentar om hændelsen fra Midt- og Vestsjællands Politi  - dog uden held.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Drone_over_byen

Droner skal søge efter utætte fjernvarmerør om natten

Akvædukt ved Veluwemeer

playUsædvanlig akvædukt kan redde Margretheholm Havn

Borger med handicap

Datter til hjerneskadede Lars: Kommunen mangler empati og logik

byggeplads

playNu vil kommune give bøder, hvis chefer afsløres i snyd med løn

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere