En gratis festuge er over os - det kan du opleve

Køge Festuge er i fuld gang. Vi har bedt en af arrangørerne bag festugen komme med et par bud på, hvad han anbefaler, man kommer og ser.

Foto: Connect Køge

Køge Festuge blev afholdt for første gang i 2005, og i de her dage er den i gang igen. Med flere end 50 arrangementer ugen igennem er der nok at lave for de godt 100.000 gæster, der lægger vejen forbi festugen.

Vi har spurgt bestyrelsesformanden for arrangørgruppen bag Køge Festuge, Per Stensberg, hvad han anbefaler, man kommer og ser eller deltager i.

Bestyrelsesformandens anbefalinger:

 • Koncerter: 
  - Man skal komme forbi en af aftenerne og høre nogle af de seje kunstnere, der kommer og spiller. Torsdag aften kommer Mads Langer og spiller, Queen Machine spiller fredag aften og lørdag aften spiller Carpark North.
   
 • Senior- handicapdagen:
  - Torsdag har vi lavet en række arrangementer, der henvender sig særligt til folk med handicap og ældre. Der er gratis morgenmad og bango klokken 10. Desuden kommer der to bands og spiller, hvor bandmedlemmerne har et eller flere handicap. Det bliver en fest for alle dem, der måske normalt ikke føler, at det er noget for dem at deltage i en festuge.
   
 • Bilernes dag:
  - Kan en weekend starte bedre end med god musik, en markedsplads med lækre råvarer og flotte biler? Det synes jeg ikke, og sådan starter festdagen i Køge lørdag. Bilforhandlere udstiller biler på Køge Torv, der er den sædvanlige torvehandel, og samtidig spiller Shu bi or not Shu bi.

En festuge med mange arrangementer og mange frivillige

Arrangementerne under festugen er gratis, og der er noget for alle aldersgrupper. Tirsdag er det for eksempel Børnenes dag, der startede med karneval klokken 10 og fortsætter med blandt andet ansigtsmaling, ponyridning og et tog, man kan køre rundt i byen med.

Og senere på ugen kan man opleve det store andeløb, hvor 1500 ænder bliver sat i vandet samtidigt og skal kæmpe om fine præmier.

Læs også DM i papirflyvning: Kan din hjemmelavede flyver slå rekorden?

Per Stensberg har da også svært ved at vælge mellem alle de arrangementer, der er, når han bliver spurgt ind til, hvad han anbefaler. I faktaboksen ovenfor er han dog alligevel kommet med tre bud.

Siden 2005, hvor Køge Festuge blev afholdt for første gang, har den kørt på frivillig basis​, og foruden Per Stensberg består bestyrelsen af 12 medlemmer, bekendte til bestyrelsen og 12-15 foreninger, der tilsammen udgør en arbejdsstyrke på cirka 670 personer.

Overskuddet fra Køge Festuge går ubeskåret til foreningerne bag festugen - blandt andet Ejby Bordtennis Klub, Køge Håndbold og Køge Skole Orkester.

Festugen startede søndag den 26. august og løber frem til lørdag den 1. september.

02:28

Vi var forbi festugen mandag, hvor der var ved at blive stillet op til koncert.

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik

Kulturkalenderen

Hvad sker der i Lorryland i dag?