En gratis festuge er over os - det kan du opleve

Køge Festuge er i fuld gang. Vi har bedt en af arrangørerne bag festugen komme med et par bud på, hvad han anbefaler, man kommer og ser.

Køge Festuge blev afholdt for første gang i 2005, og i de her dage er den i gang igen. Med flere end 50 arrangementer ugen igennem er der nok at lave for de godt 100.000 gæster, der lægger vejen forbi festugen.

Vi har spurgt bestyrelsesformanden for arrangørgruppen bag Køge Festuge, Per Stensberg, hvad han anbefaler, man kommer og ser eller deltager i.

Bestyrelsesformandens anbefalinger:

En festuge med mange arrangementer og mange frivillige

Arrangementerne under festugen er gratis, og der er noget for alle aldersgrupper. Tirsdag er det for eksempel Børnenes dag, der startede med karneval klokken 10 og fortsætter med blandt andet ansigtsmaling, ponyridning og et tog, man kan køre rundt i byen med.

Og senere på ugen kan man opleve det store andeløb, hvor 1500 ænder bliver sat i vandet samtidigt og skal kæmpe om fine præmier.

Per Stensberg har da også svært ved at vælge mellem alle de arrangementer, der er, når han bliver spurgt ind til, hvad han anbefaler. I faktaboksen ovenfor er han dog alligevel kommet med tre bud.

Siden 2005, hvor Køge Festuge blev afholdt for første gang, har den kørt på frivillig basis​, og foruden Per Stensberg består bestyrelsen af 12 medlemmer, bekendte til bestyrelsen og 12-15 foreninger, der tilsammen udgør en arbejdsstyrke på cirka 670 personer.

Overskuddet fra Køge Festuge går ubeskåret til foreningerne bag festugen - blandt andet Ejby Bordtennis Klub, Køge Håndbold og Køge Skole Orkester.

Festugen startede søndag den 26. august og løber frem til lørdag den 1. september.

Vi var forbi festugen mandag, hvor der var ved at blive stillet op til koncert.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

De Ukendte Danmarksmestre - Pinball

playDanmarksmester i pinball sigter efter at blive verdens bedste

Header sådan så din by ud for 100 år siden

Sådan så din by ud for 100 år siden – se den vilde forandring til i dag

borgring køge vikingeborg

playVerdensarv i Køge? Danmark vil have unikke vikingeborge med på liste

def_thumb,50_percent

playOplev i weekenden: Skoven er den perfekte legeplads - her er to gode lege i det fri

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere