Ekstremt mange blitzet: Det skal der til for at miste kortet

I Vallensbæk og Køge har politiet slået hårdt ned på de bilister, der ikke satte farten ned ved vejarbejde. Der er blevet delt bøder, og det der er værre, ud i hobetal.

Politiet er i øjeblikket meget opmærksomme på bilister, der tilsidesætter andres sikkerhed ved at trykke på speederen, når de kører forbi en strækning med vejarbejde.

Og de hurtige bilister fortsætter tilsyneladende med at køre alt for stærkt uden at vise hensyn.

Torsdag oplyste Københavns Vestegns Politi, at færdselsloven blev overtrådt 545 gange i løbet af fire dage i Vallensbæk på Vallensbækvej. Man måtte kun køre 40 km/t på grund af vejarbejde, men det gav bilisterne ikke meget for.

107 fik klip i kørekortet og 83 fra mandag til torsdag. Det mønster fortsatte fredag, hvor yderligere 43 fik bøder, 27 fik et klip i kortet, og 26 fik kørekortet frakendt.

Fartsyndere i hobetal

Men det var ikke kun i Vallensbæk, at folk har drønet forbi vejarbejde. Torsdag havde Midt- og Vestsjællands Politi taget opstilling med en fotovogn ved en motorvejsafkørsel i Køge.

I tidsrummet mellem kl. 13:45 og kl. 19:39 passerede hele 736 bilister med for høj fart.

Af de 736 bilister blev 74 noteret med en hastighed på mere end 30 procent over det tilladte, hvilket medfører et klip i kørekortet.

Af de 74 blev 47 bilister målt til at køre mere end 30 procent for stærkt. Udover et klip i kørekortet får de hver især 3.000 kroner i bøde. 

26 bilister blev målt til at køre mere end 40 procent for stærkt. Ved siden af en bøde på 4.000 kroner fik de betinget frakendelse af kørekortet og skal derfor op til en kontrollerende køreprøve, hvis kørekortet skal beholdes.

Slutteligt blev en bilist blev målt til at køre mere end 60 procent for stærkt. Vedkommende får en bøde på 5.000 kroner samt en betinget frakendelse af kortet og en kontrollerende køreprøve.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi mener man, det er beskæmmende, at så mange bilister kører alt for stærkt ved vedarbejde, og at man derfor vil gøre meget for at få antallet markant nedsat i den kommende periode, hvor vejarbejdet fortsat er på sit højeste, skriver de i en pressemeddelelse.

Hvad skal der til for at få frakendt kørekortet?

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Politibil 112

Politi sigter 40 personer for at overtræde forsamlingsforbud

politi undersøger skyderi i ishøj

Politi undersøger muligt skyderi ved haveforening

Politi retten i glostrup 112

29-årig dømt for vandvidskørsel: Spøgelsesbilist flygtede fra politiet på motorvej

20190510-105520-7-1920x1277we

Tre teenagepiger anholdt for mislykket gaderøveri i Indre By

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere