Ekspert: Køge Kommune har begået lovbrud

Køge Kommune har begået et klokkeklart lovbrud ved at ansætte en konsulent, lyder det fra ekspert i forvaltning.

En ekstern konsulent er i månedsvis blevet betalt af Køge Kommune for at arbejde med sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet. Her har konsulenten kunne sende opgaver til firmaet Social Care, som han selv har stiftet, og som han i dag sidder i bestyrelsen for. Det skriver Dagens.dk efter at have søgt aktindsigt i sagen.

Kommunen ansatte den eksterne konsulent i august, selvom konsulenten var dybt involveret i firmaet Social Care. Firmaet er en af de største aktører på det sociale område i Køge samt en række andre kommuner på Sjælland.

Ifølge Dagens.dk blev konsulenten ansat for at komme med nye ideer til anbringelsesområdet. Køge Kommune oplyser, at konsulenten blev ansat i august måned, og at hans ansættelse sluttede i oktober.

Der var dog ikke nogen udløbsdato på ansættelsen, da der i august blev sendt et internt nyhedsbrev rundt til kommunens medarbejdere, hvor oplysningerne om ansættelsen blev formuleret således: 'Dennis Bryde Christensen er den 1.8.15 ansat som konsulent 12 timer ugentligt med fokus på udvalget af anbringelsessager og øvrige indsatser.'

Ansættelsen er et klokkeklart lovbrud, fordi ansættelsen er en klar overtrædelse af inhabilitetsreglerne, lyder det fra Sten Bønsing, der er ekspert i forvaltning ved Aalborg Universitet.

En konsulent, der sidder i Social Cares bestyrelse, må overhovedet ikke være inde over sagsbehandlingen eller nogle af de processer, der har med sagsbehandling at gøre, mener eksperten.

- Spørgsmålet er, hvem der har ansat ham, for jeg vil være tilbøjelig til at sige, at den chef nu har et meget stort forklaringsproblem, siger Sten Bønsing til Dagens.dk.

Køge Kommunes konservative borgmester Flemming Christensen kan endnu ikke fortælle noget om mulige konsekvenser, men han erklærer sig uforstående over ansættelsen.

- Det lyder mærkeligt, at man ansætter en person til at lege tag-selv-bord i kommunen, siger Flemming Christensen, til Dagens.dk.

Han understreger at han ikke var bekendt med ansættelsen eller havde været inde over det, og at han nu vil undersøge forløbet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

daginstitution

Københavnske forældre bør fritages for betaling til daginstitutioner, mener flertal

1600px_colourbox40805590.jpg

Helsingør er populær som aldrig før - og borgmesteren ved godt hvorfor

Børnehave genåbning

Endnu en kommune dropper forældrebetaling, hvis børnene holdes hjemme fra dagtilbud

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere