Ejer til løbsk kænguru: Måske bliver vi nødt til at skyde den

Torsdag morgen stak en hvid kænguru af fra sin ejer fra en gård nær Køge.

Siden torsdag morgen har en lille, hvid kænguru været væk fra sine ejere, da det lykkedes den at klemme sig ud gennem et hegn på en gård i Højelsesvej i Lille Skensved nær Køge.

- Han er ikke så stor, den er to år gammel og omtrent 60-70 centimeter høj, og han har så fået mast sig ud gennem et sted i hegnet, hvor der var et lille hul på 25 centimeter, siger ejeren Aage Lundager til TV 2 Lorry.

For syv år siden i 2010 var der ligeledes en kænguru, der undslap indhegningen, og dengang var det faren til den nu undvegne unge, der var på springtur i det fri.

- Dengang fik vi Frederik hjem igen, siden fik han seks hvide unger med sin mage Mary, og det er altså en af dem, der nu er stukket af. Ungen har dog ikke noget navn som sin far, den kommer alligevel ikke, når man kalder, siger Aage Lundager.

Går ikke til angreb

Til forskel fra nu afdøde Frederik er ungen ikke tam, men den er ikke til fare for mennesker, påpeger Aage Lundager

- Den vil for eksempel aldrig gå til angreb, medmindre du holder fast i den, for så kan den sparke med bagbenene.

Kænguruejeren har siden torsdag ledt efter dyret i selskab med en jæger, der skal hjælpe med at indfange den. Jægeren er udstyret med bedøvelsespile, men i værste fald får han brug for sin skarpladte riffel.

Hvis de kan snige sig tæt nok ind på kænguruen kan de bedøve den, men hvis de kun får mulighed for at se den længere afstand, bliver de nødt til at aflive den.

Så vidt håber Aage Lundager ikke, det kommer, men hvis det bliver tilfældet, er det for dyrets egen skyld.

- Den kan selvfølgelig hoppe ud foran en bil, ligesom et rådyr, og på den måde være til fare for mennesker. Men ellers vil jeg mene, den mest er til fare for sig selv, og det er også derfor, at vi bliver nødt til at skyde den, hvis vi ikke kan ramme med bedøvelsespilen, siger han til TV 2 Lorry og forklarer, hvordan den kun tænker på én ting:

Smadrede sit hoved ind i væg

- Det er at komme væk for enhver pris. Den er ikke et specielt intelligent dyr, og da vi i går havde den lukket inde i en baggård, troede jeg egentlig, vi havde fanget den, men desværre så undslap den os alligevel. Men inden da havde den to gange smadret sit hoved ind i muren, så der var en stor blodplet på væggen, forklarer han.

Aage Lundager og jægeren var i løbet af torsdagen flere gange på sporet af den hvide kænguru. Først forsvandt den ud over markerne og ind i en hvedemark, hvor de to mænd rendte rundt og ledte hele eftermiddagen. Og senere var der episoden med baggården, efter at nogle borgere havde set den.

Det sidste de så de til ham, var da han løb på en hvidkløvermark, men kænguruen var så hurtig at den på ingen tid allerede var en kilometer væk fra sine forfølgere.

- Han løber virkelig stærkt. Det kræver, at der er nogen, der ser den, så vi igen kan komme på sporet af ham. Vi er selvfølgelig ikke specielt stolte af, at en vores kænguruer er løbet væk, og vi håber vi får ham tilbage, siger Aage Lundager, der forklarer, at kænguruen sagtens kan klare sig selv i naturen, mens vejret er mildt.

Har du set den hvide kænguru, bedes du kontakte Midt- og Vestsjællands Politi på 114.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere