Datter: Plejecenter svigtede min syge 79-årige mor

Plejehjem ville ikke hjælpe afkræftet beboer - kort efter blev hun hastet på hospitalet.

- Det her er dagligdagen i Danmark, og jeg synes bare, at nu må vi gøre et eller andet for at være gode ved vores ældre - vi kan simpelthen ikke være andet bekendt.

Helene Elmer blev ramt direkte i hjertekulen, da hun torsdag besøgte sin 79-årige mor på plejehjemmet Langagergård i Karlslunde. Her oplevede hun, at hendes svækkede, gamle mor blev sviget af det plejehjem, der skal passe på hende. 

quote Selv en blind kunne se, den var gal. Sveden drev ned af hende, og hendes ansigt var helt rødmosset.

Helene Elmer

Helene Elmers mor er for nylig kommet tilbage på plejehjemmet efter tre uger på Køge Sygehus. Moren er afkræftet og i kørestol efter en slem lungebetændelse.

Da Helene Elmer besøger hende på plejehjemmet, overhører hun en samtale mellem hendes mor og personalet, hvor moren gentagne gange beder om hjælp til at rulle kørestolen ind til de andre beboer, som sidder og ser tv. Helene vælger at lytte til samtalen, og det ender med, at moren får følgende besked: 'Så må du bare sidde der!' 

Moren blev hastet på hospitalet

Helene Elmer går ind på stuen og kritiserer personalet for at ignorere og tale nedsættende til hendes mor, og da hun kigger lidt mere på sin mor, kan hun se, at moren har fået et tilbagefald.

'Selv en blind kunne se, den var gal. Sveden drev ned af hende, og hendes ansigt var helt rødmosset, så jeg forlangte, at de tog temperaturen igen i munden, og så blev vagtlægen tilkaldt. Han tilså min mor i 6 sekunder og bestilte akut udrykning', skriver Helene Elmer fredag i et Facebook-opslag.  

quote Man er jo ikke på et plejehjem, hvis man godt kan klare sig selv.

Helene Elmer

Hun og moren tilbragte herefter natten på Køge Sygehus. Helene Elmer har nu forlangt at få et møde med ledelsen på plejehjemmet. Hun vil ikke finde sig i, at personalet ydmygede hendes mor. 

- Jeg er godt klar over, at de ældre så vidt muligt skal klare meget selv, men der er også grænser. Når en beboer siger flere gange: 'Er du ikke sød at hjælpe mig?', så er det fordi, man har brug for det, og man er jo ikke på et plejehjem, hvis man godt kan klare sig selv, siger Helene Elmer til TV 2 Lorry. 

Ledelsen på plejecenter beklager

Ledelsen på Langagergård Plejecenter beklager hændelsen og opfordrer alle pårørende, der har dårlige oplevelser, til at kontakte ledelselsen med det samme. 

- Det er vi utroligt kede af. Men vi synes ikke, det er det generelle billede, hverken for vores branche eller for Langagergård. Men den her pågældende situation er selvfølgelig uacceptabel, og det har vi også taget hånd om, så snart vi fik det at vide, siger centerchef Louise Wesselhoff til TV 2 Lorry. 

Siden Helene Elmer skrev om sin oplevelse på Facebook, er reaktionerne strømmet ind, og hendes opslag er blevet delt over 300 gange. Mange af kommentarerne handler om, at at folk har haft lignende oplevelser på andre plejehjem.
    

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere