CPH Studio Hotels: hotel eller kollegium?

Københavns kommune er i tvivl om, at det er lovligt når CPH Studio Hotels på Krimsvej udlejer til studerende. Bygningen er kun godkendt til hoteldrift.

Hele 250 internationale studerende er indlogeret i det ufærdige kollegium. Midt i byggestøv og med våde senge, bor de unge. Og flere har klaget over forholdene.

Og nu er der tvivl om, hvor vidt det er lovligt, at der må bo studerende.

Både Københavns Universitets Boligfond, som står for udlejningen, og medejer af CPH Studio Hotel Jacob Moesgaard beklager sagen på Krimsvej.

- CPH Studio Hotel er selvfølgelig forsvarlig og lovlig at bebo, og vi er allerede rigtig langt med at komme igennem alle fejl og mangler, siger Jacob Moesgaard.

Men det bestrider Diddi Maja Thiemann, der er enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen.

- Der er alene givet tilladelse til at bygge og anvende bygningen som hotel. Der er ikke på noget tidspunkt givet tilladelse til boliger,« lyder den kontante udmelding til metroXpress.

Fredag fik avisens dækning flere politikeren til at kræve at forvaltningen går ind i sagen.

- Vi må ind og se på, hvad det er for en tilladelse, vi har givet, om det er forsvarligt at lade de unge bo der og om vi skal give ejeren et påbud, siger Mette Annelie Rasmussen fra de Radikale, som bakkes op af Jakob Næsager, Konservative, og Peter Thiele , Socialdemokratiet.

- Jeg synes, det er noget værre svineri, at universitetet som en statslig udlejer vil være bekendt at udleje det her, når de ikke er hverken halvt eller helt færdige, siger Jakob Næsager og påpeger, at kommunen har ansvaret for at sikre, at alle tilladelser er i orden:

- Noget tyder på, at man har sjusket, og at den slags tilladelser hænger for løst.

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell, Enhedslisten har bedt sin forvaltning om at se på sagen. - Jeg kender ikke den konkrete sag. Men de forhold, metroXpress beskriver, lyder fuldstændigt uacceptable, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Cecilia Lonning-Skovgaard

Corona rammer Københavns aktivering af banderelaterede ledige

20071024-220631-2-1920x1282we

playEt stykke dansk kulturarv fylder 100 år - men det går kun én vej

25_seconds

playHus Forbi deler tusindvis af handsker og skiundertøj ud til hjemløse

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere