Byrådskabale på plads i Køge: Venstre står alene udenfor

I 2013 brød den Konservative Flemming Christensen 90 års socialdemokratisk styre i Køge. I år vandt Socialdemokratiet magten tilbage med Marie Stærke ved roret. Partiet fik tre mandater mere end ved sidste kommunalvalg og er dermed det største parti.

Nu er byrådskabalen faldet på plads i Køge, og Marie Stærke har sikret sig borgmesterposten med et flertal på 21 ud af 27 byrådsmedlemmer bag sig.

Det Konservative Folkeparti, SF, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti og Enhedslisten er med i konstitueringsaftalen, mens Venstre, der er det næststørste parti, står udenfor. 

Ved valget i 2013 konstituerede De Konservative sig med Venstre og to afhoppere fra DF, og dermed gik alle formandsposterne til De Konservative selv, Venstre, DF og en enkelt til SF.

Selvom om Venstre ikke indgik i konstitueringsaftalen i år, har Mette Jorsø, Venstre, fået 2. viceborgmesterposten. Socialdemokratiet tager selv fire ud af otte formandsposter, mens SF og Liberal Alliance helt bliver overset i kabalen.

Køge Byråd opretter fire nye stående udvalg efter nytår. Det drejer sig om det nye Ældre- og Sundhedsudvalg, Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Klima- og Planudvalget samt Teknik- og Ejendomsudvalget. Børneudvalget, Skoleudvalget og Kultur- og Idrætsudvalget fortsætter som hidtil. 

De får formandsposterne:

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere