Budgetbombe på skoleområdet: Millioner mangler på budgettet

Flere børn end forventet går på privatskole i Køge – og det har slået bunden ud af budgettet. Flere andre områder har også brudt de økonomiske rammer.

Når skoleudvalget i Køge mødes ekstraordinært på mandag, skal der tænkes kreativt. Skoleudvalget har overskredet budgettet med 5,2 millioner kroner, fremgår det af dagsordenen til mødet.

Her kan man også læse, at årsagen til det forventede merforbrug primært skyldes, at der er flere skoleelever i Køge, der går på privatskole end forventet i budgettet. Alene de øgede udgifter til privatskoleeleverne koster 3,65 millioner kroner.

- Stigningen i antal elever på privatskoler og det dertil knyttede merforbrug forventes at have varig karakter. Fra 2018 og frem modsvares dette som udgangspunkt af en tilsvarende reduktion af udgifterne til folkeskolerne, hvor elev- og klassetallet reduceres, skriver forvaltningen i dagsordnen. 

quote Det gør mig træt, for vi vil gerne investere på skoleområdet - ikke spare - men nogle ting er vi ikke herre over

Helle Poulsen, formand for skoleudvalget, Køge, Venstre

Ærgrerlig udvalgsformand

Budgetoverskridelsen vækker ærgrelse hos formanden for kommunens skoleudvalg, Helle Poulsen, Venstre.

- Det gør mig træt, for vi vil gerne investere på skoleområdet - ikke spare - men nogle ting er vi ikke herre over, siger hun til Dagbladet Køge.

Hun vil nu granske nærmere, hvorfor eleverne vælger folkeskolen fra. Men problemet er, at folkeskolen næppe bliver mere attraktiv, hvis man sparer på den. 

Mangler i alt 33 millioner kroner

- Jo mere man sparer på folkeskolerne, jo større risiko er der netop for, at børnene flytter til privatskoler. Det er en skrue uden ende, og det nytter ikke at udhule folkeskolen, siger Helle Poulsen til avisen.

Skoleudvalget administrerer et samlet budget på 710 millioner kroner. 

Det er ikke kun på skoleområdet, at budgetterne er skredet. Også social- og sundhedsudvalget, børneudvalget, økonomiudvalget samt ejendoms- og driftsudvalget skal tage stilling til budgetoverskridelser på samlet 33 millioner kroner.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Bertel2

Bertel Haarder takker af: Her er 9 nedslag i hans lange karriere

20200917-173607-L-1920x1277we

Her er de 12 sager: Advokatundersøgelse afslører Frank Jensens krænkelser

20191107-180758-5-1920x1280we

Partier kræver brev i fredningssag tilbagekaldt: "Retssikkerheden er på spil"

Lejlighed altaner

Det kan blive sværere at få en altan i København

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere