Borup boomer - og nu skal det være bedre at bo der

Byen Borup er Køge Kommunes hurtigst voksende - nu satser byrådet på at udvikle byen i samarbejde med borgerne.

Midtsjællandske Borup har længe haft vokseværk - og nu så meget, at Køge Kommune udpeger den som den hurtigst voksende by i kommunen. Det forpligter, og nu er der  penge på vej, som skal gøre byen mere attraktiv.

Siden 2017 har gruppen Byplan Borup, som består af politikere, foreninger og frivillige arbejdet med ideer, der kan forbedre livet i byen, der ligger mellem Roskilde og Ringsted. Nu meddeler Køge Kommune så, at der i den forbindelse vil blive skabt bedre badeforhold ved Kimmerslev Sø, der skal etableres en ny hundeskov, og der bliver opsat motionsredskaber. Endelig skal der sættes informationsskærme op i byen, hvor man kan læse om områdets aktiviteter.

 - Som kommunens hurtigst voksende by er det helt på sin plads, at Borup har sin egen plan for udvikling. Det er en glæde, når borgere og kommune forstår at arbejde sammen, og skabe helt konkret udvikling, som vi ser her. Tak for det store engagement til Borups borgere og foreninger, jeg er sikker på, at jeres indsats kommer mange til gavn, siger borgmester Marie Stærke i en pressemeddelelse fra Køge Kommune.

På et borgermøde tilbage i september kom deltagerne med alle mulige forslag til forbedring af byen. Det er blandt dem, projekterne er udvalgt. 

Vi har tidligere bragt et indslag om det voksende indbyggertal i Borup. Se indslaget herunder:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Amager bakke er tegnet af arkitekten Bjarke Ingels.

Borgere i hovedstadsområdet får varme fra døde mink - har samme konsistens som feta

anonym

Tidligere anbragt om døgninstitution: "Jeg vidste godt, det var forkert, det de gjorde."

Nexus foto

playKritik af døgninstitution for unødvendige magtanvendelser mod anbragte unge

løndumping amager

TV 2 afslører: Håndværkere på Amager arbejder til 30 kroner i timen

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere