Borgere udsat for tricktyveri: Sådan undgår du at blive snydt

Flere borgere i Køge har den sidste tid været udsat for forskellige forsøg på tricktyveri. Her kan du læse nogle gode råd, så du ikke bliver snydt af tricktyve.

I Køge Kommune har borgere i den seneste tid været udsat for forskellige typer af tricktyveri.  

Ved et af tilfældende blev en borger tilbudt gratis rengøring, som efter sigende skulle leveres og betales af kommunen. Rengøringen blev færdiggjort, men undervejs stjal personen, som gjorde rent i hjemmet, borgerens penge. 

Denne episode er langt fra et enkeltstående tilfælde, når det kommer til tricktyveri. Tyvene tager nemlig masser af snedige knebs i brug, når de forsøger at beddrage borgerne, hvilket Køge Kommune nu advarer alle og enhver imod. 

quote Når man får besøg af et ukendt ansigt, skal man altid spørge om ID, og give sig god tid til at kigge på det

Annegerd Grimsbo Birk Sørensen, sektionsleder

- Vi må indskærpe over for alle, der modtager besøg fra Køge Kommune eller en privat leverandør, at det er en rigtig god ide at undre sig, når der sker ændringer. Og når man får besøg af et ukendt ansigt, skal man altid spørge om ID, og give sig god tid til at kigge på det, siger Annegerd Grimsbo Birk Sørensen, sektionsleder i Social- og Sundhedsafdelingen i Køge Kommune.

Rammer især ældre 

I bund og grund er tricktyveri, når man bliver bestjålet, ved at tyven afleder ens opmærksomhed.

Metoderne kan virke helt reele, som når folk fortæller, at de er håndværkere, eller nogle vil gøre brug af ens toilet. Det er især ældre personer, som er den udsatte gruppe, når det kommer til tricktyveri.  

Her kan du se Det Kriminalpræventive Råd vejledning til at undgå at blive offer for et tricktyveri. 

Vær opmærksom og lav faste aftaler

Sikkerhed når du får besøg

Omtanke i hverdagen