Begravelsesønsker tvinger kirkegård til nytænkning

Mange tomme gravsteder nedlægges. Folk vælger i stigende grad at blive kremeret. Nu lægger Gørslev Kirkegård ved Bjæverskov kirkegården om.

Efterspørgslen på begravelser, hvor bedstefar nænsomt bliver lagt i en kiste og sænket ned i en grav i jorden, er faldende. Det mærker man på Gørslev Kirkegård nær Bjæverskov, hvor kun 123 ud af 203 gravsteder er i brug. Det skriver Dagbladet Køge.

Menighedsrådet tager derfor konsekvensen af trenden og nedlægger de tomme gravsteder for at indrette den mange århundreder gamle kirkegård på ny.

- Begravelsesskikkene har ændret sig. De nyere generationer vælger at blive kremeret. Det betyder, at vi har et overskud af kistegravpladser og er ved at komme i underskud af urnegravsteder, siger menighedsrådsformand for Gørslev-Vollerslev Sogn, Leif Nolling, til Dagbladet Køge.

Menighedsrådets plan er at oprette en ny urnehave og en plæne, hvor urner kan nedsættes og markeres med en plade, som i stigende grad efterspørges. De eksisterende gravsteder skal dog bevares som blomstrende øer på den parklignende kirkegård.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

billeder genbrug (0-00-05-19)

playGenbrugelig madkasse til takeaway skal være med til at redde miljøet

Til salg

Boligpriserne er eksploderet, og det er dårligt nyt for én gruppe

Reklameskilte DBA

Reklame-entusiasten Jens Ove købte skilt for 500 kr. - nu er det vurderet til 75.000 kr.

Casper Christensens pragtvilla i Hornbæk

Casper Christensen sætter pragtvilla til salg efter et år

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere