Bandeudvalg nedlagt: 'Spild af borgernes penge'

'Vi har spildt borgernes penge'. Sådan lyder det fra udvalgsmedlem, efter at bandeudvalget i Køge har nedlagt sig selv.

- Det har ikke givet et eneste resultat ud over, at man har givet formanden penge og spildt forvaltningens tid.

Rasmus Felt (Soc.dem) lægger ikke fingrene imellem, når han skal beskrive effekten af bandeudvalget i Køge. Udmeldingen kommer efter, at udvalget nu har nedlagt sig selv.

Udvalget blev nedsat som et ad-hoc udvalg, da det nye kommuneflertal tiltrådte 1. januar sidste år. Formålet med udvalget var at dæmme op for bandekriminalitet i kommunen.

Men det var slet ikke nødvendigt at oprette bandeudvalget, siger Rasmus Felt til TV 2 Lorry.

- Det er klassisk politik, når det er værst. Man vil vise, at man vil gøre noget, og så ender det med, at man ikke udretter noget. Vi kan og kunne sagtens tackle bandeudfordringerne i de andre udvalg, siger Rasmus Felt.

Han hæfter sig specielt ved omkostningerne i forbindelse med udvalget.

- Formanden har fået cirka 60.000 kroner om året. Det er meget for at dukke op til et møde hvert kvartal, og formanden meldte afbud til en tredjedel af møderne. Jeg er den eneste, der har været til alle møder, siger Rasmus Felt og fortsætter:

- Man kan argumentere for, at 60.000 ikke er meget i kommunalt regi, men det er en fjerdedel pædagogløn. Vi står overfor sparekrav i kommunerne, og vi er nødt til at tænke over, hvad vi bruger pengene til. Vi har ganske enkelt spildt borgernes penge.

Rasmus Felt er også indigneret over, at man har 'spildt forvaltningens tid'.

- Der sidder folk fra forvaltningen med til de her møder. Børne- og ungedirektøren har rigeligt at lave i forvejen, og han kunne fx have brugt sin tid væsentligt bedre.

Formand for Venstre i Køge, Mette Jorsø, kan ikke forstå kritikken fra Rasmus Felt.

- Det er noget pjat. De projekter, vi skulle sætte i gang, er sat i gang, og der er ro på i Køge. Vi lukker udvalget, fordi vi ikke skal have udvalg bare for at have udvalg. Vi gik til valg på, at der skal være tryghed for borgerne, og det har vi skabt. Nu kører det på skinner, og lige nu kan vi klare arbejdet i andre udvalg.

Direkte adspurgt kan Mette Jorsø dog ikke nævne nogen projekter, bandeudvalget har sat i gang. Hun har dog heller ikke været medlem af udvalget.

TV 2 Lorry har forgæves forsøgt at komme i kontakt med formanden for det nu nedlagte udvalg, Ali Ünsal, men det er ikke lykkedes fredag.

Men én ting kan Venstre og Socialdemokraterne altså blive enige om: Det er en god ting, at man nu har nedlagt udvalget.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

25_seconds

playPoliti kalder sag om afbrændt Mette Frederiksen-dukke for "alvorlig"

politi

36 unge holdt fest i medborgerhus og brød forsamlingsforbud

politiafspærring

Gik amok i hærværksraseri: Knuste ruder på 16 biler og to butikker

25_seconds

playMyndigheder deler oplysninger om kriminelle: Kan blive smidt ud af hele Brøndby Strand

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere