24-årige Rasmus holder gratis jul for fremmede

Rasmus Agger Bendtsen har sat sig for at dele sin juleglæde med dem, der ikke selv kan overkomme at holde jul. Det gør han med en juleaften, der ikke mangler noget.

Juleaften fejres for de flestes vedkommende i familiens skød.

Men hvad med dem, der ikke har noget familie, eller dem der ikke har overskuddet eller råd til at holde jul.

Den 24-årige Rasmus Agger Bendtsen har for andet år i træk besluttet sig for, at lige netop de skal have en god jul. Han arrangerer derfor en jul med det hele for 24 personer på Ejby SFO, hvor han arbejder til dagligt.

- Jeg tænkte, at der var mange, der sad derude og ikke havde nogen at holde jul med. Og det vil jeg gerne gøre noget ved. Jeg plejer selv at have en dejlig juleaften med min familie, og det skulle andre have lov til at opleve. Det er en vigtig tid, hvor man samles med familie og venner og og masser af kærlighed. Og det skal alle have lov til at være en del af, siger han. 

Og det er en bred skare, der har meldt sig til hans gratis juleaften. Der er ni børn af de 23 tilmeldte, en enlig ældre kvinde, en flygtningefamilie, en enlig far med teenagebørn og en enlig mor med hendes datter og flere andre.

Lokalsamfundet bakker op

Julemad og julegaver er blevet sponsoreret af private og lokale virksomheder, der har budt ind.

- Jeg lavede et Facebook-opslag, hvor jeg skrev, hvad vi manglede, og på 24 timer havde vi alt, hvad vi skulle bruge. Det er enormt dejligt, at lokalsamfundet støtter op om det, siger Rasmus Agger Bendtsen.

Julegaver til børnene har Rasmus Agger Bendtsen selv været ude at købe ud fra en ønskeliste fra forældrene, så alle gaver bliver personlige. 

Snakken går

Det er andet år, at Rasmus Agger Bendtsen holder jul for fremmede. Sidste år havde han særligt én bekymring, der blev gjort til skamme: 

- Min største frygt sidste år var, om man kunne opretholde julestemning og god dialog, når man samler en masse mennesker, der ikke kender hinanden overhovedet. Men det kom meget af sig selv. Børnene de legede, og de voksne hyggede og hjalp til i køkkenet. Der var intet tidspunkt, hvor man kiggede ned i gulvet og tænkte, hvad skal jeg sige, fortæller han.

Hans egne forældre hjælper til med julemaden og spiser med. 

Kendt godgører

Nogle dage inden jul slog Køge Kommune et opslag op på kommunens Facebook-side, hvor de fortalte om Rasmus' jul.

Det har 1.000 mennesker liket, så han er efterhånden blevet en kendt mand i Køge.

- Det er meget overvældende, og jeg er glad for, at folk tager godt imod det. Men jeg bryder mig ikke om at være i fokus. Det er ikke det, der driver det. Men forhåbentligt kan det inspirere andre til at gøre en forskel. Ikke kun omkring juletid, men hele året rundt, siger han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Forbrug

Forsea

Helsingør-færges trick med tobakskuponer var ulovligt

20110831-170245-6-1920x1677we.jpg

Camilla Plum får bøde for nye ulovligheder

Camilla Plum

Efter ny bøde og sur smiley: Camilla Plum svarer igen på Fødevarestyrelsens kritik

image7

playAnja forvandler grumset affaldsprodukt til luksusflødeboller

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere