12-årige Noahs mor: "Nu er jeg fortrøstningsfuld"

Lang tids kamp resulterede torsdag i et møde mellem Køge Kommune og Astrid Lequim, der er mor til 12-årige Noah. Og det møde gav resultater.

02:35

Astrid Lequim har en søn med en livstruende sygdom. Hun er desperat efter at få hjælp til den nødvendige sygepleje. Og nu tegner fremtiden lysere. Video: TV 2 Lorry

12-årige Noah Lequim fra Køge har en alvorlig tarmsygdom, nervebetændelse og infantil autisme, og så er han sengeliggende.

Derfor har han brug for faglig, kompetent pleje døgnet rundt. Men hidtil har det knebet for Køge Kommune at levere den nødvendige pleje. 

Det betyder, at Noahs mor, Astrid Lequim, ofte selv står med det fulde ansvar for sønnens livsnødvendige pleje. 

Læs også Desperat mor til alvorligt syg søn: Frygter han dør, hvis ikke jeg får hjælp

- Jeg er ikke uddannet til det, og hvis jeg laver en fejl, så er det altså mit eget barn, jeg slår ihjel. Jeg er så træt hele tiden. Jeg er så træt, at jeg glemmer, hvilken medicin jeg skal give ham, fortalte Astrid Lequim i mandags til TV 2 Lorry. 

- Jeg kan næsten ikke beskrive, hvordan det er at leve i, og hvordan det er at prøve at råbe folk op og sige, det går ikke det her. Det ender bare galt. Det ved jeg. Og hvis det gør, ved jeg simpelthen ikke, hvordan han skal overleve det. Uanset hvad kommer han til at dø ung. Men hvis det sker under min hånd, det kan jeg slet ikke bære.

Køge Kommune sagde til mig, at de var kede af forløbet.

Astrid Lequim

Men efter længere tids tovtrækkeri har Køge Kommune torsdag holdt møde med familien. 

Og her blev det besluttet, at Region Sjælland overtager en del af Noahs pleje. Dette har Region Sjælland tidligere undslået sig, men nu har man accepteret overtage den del af plejen, som handler om Noahs parenteral ernæring og CVK-kateter. 

- Køge Kommune sagde til mig, at de var kede af forløbet, og at de ikke har kunne løfte opgaven godt nok. Men nu ville de gerne have, at vi så fremad, fortæller Astrid Lequim til TV 2 Lorry. 

Læs også Foreløbig liste: Disse Fakta-butikker lukker

Køge Kommune skal nu efterfølgende holde møde med Region Sjælland, hvor de skal aftale en fordelingsnøgle, der skal fordele udgifterne til Noahs pleje mellem de to instanser. 

Det har været et langt og tungt forløb for Astrid Lequim og hendes søn, men nu håber hun på det bedste: 

- Jeg føler mig fortrøstningsfuld, afrunder Noahs mor over en telefon fra Køge. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Køge Kommune, der bekræfter mødets forløbet, men man ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer, da det drejer sig om en personsag.

00:44

Noahs mor ser nu lysere på fremtiden på sønnens vegne. 

Luk video

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik