12-årige Noahs mor: "Nu er jeg fortrøstningsfuld"

Lang tids kamp resulterede torsdag i et møde mellem Køge Kommune og Astrid Lequim, der er mor til 12-årige Noah. Og det møde gav resultater.

12-årige Noah Lequim fra Køge har en alvorlig tarmsygdom, nervebetændelse og infantil autisme, og så er han sengeliggende.

Derfor har han brug for faglig, kompetent pleje døgnet rundt. Men hidtil har det knebet for Køge Kommune at levere den nødvendige pleje. 

Det betyder, at Noahs mor, Astrid Lequim, ofte selv står med det fulde ansvar for sønnens livsnødvendige pleje. 

- Jeg er ikke uddannet til det, og hvis jeg laver en fejl, så er det altså mit eget barn, jeg slår ihjel. Jeg er så træt hele tiden. Jeg er så træt, at jeg glemmer, hvilken medicin jeg skal give ham, fortalte Astrid Lequim i mandags til TV 2 Lorry. 

- Jeg kan næsten ikke beskrive, hvordan det er at leve i, og hvordan det er at prøve at råbe folk op og sige, det går ikke det her. Det ender bare galt. Det ved jeg. Og hvis det gør, ved jeg simpelthen ikke, hvordan han skal overleve det. Uanset hvad kommer han til at dø ung. Men hvis det sker under min hånd, det kan jeg slet ikke bære.

quote Køge Kommune sagde til mig, at de var kede af forløbet.

Astrid Lequim

Men efter længere tids tovtrækkeri har Køge Kommune torsdag holdt møde med familien. 

Og her blev det besluttet, at Region Sjælland overtager en del af Noahs pleje. Dette har Region Sjælland tidligere undslået sig, men nu har man accepteret overtage den del af plejen, som handler om Noahs parenteral ernæring og CVK-kateter. 

- Køge Kommune sagde til mig, at de var kede af forløbet, og at de ikke har kunne løfte opgaven godt nok. Men nu ville de gerne have, at vi så fremad, fortæller Astrid Lequim til TV 2 Lorry. 

Køge Kommune skal nu efterfølgende holde møde med Region Sjælland, hvor de skal aftale en fordelingsnøgle, der skal fordele udgifterne til Noahs pleje mellem de to instanser. 

Det har været et langt og tungt forløb for Astrid Lequim og hendes søn, men nu håber hun på det bedste: 

- Jeg føler mig fortrøstningsfuld, afrunder Noahs mor over en telefon fra Køge. 

TV 2 Lorry har været i kontakt med Køge Kommune, der bekræfter mødets forløbet, men man ønsker ikke at komme med yderligere kommentarer, da det drejer sig om en personsag.

Noahs mor ser nu lysere på fremtiden på sønnens vegne. 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

John Schmidt Andersen

Før ville ingen investere i Vinge – nu står kommune med flere tilbud på hånden

40_percent

playSverige åbner grænsen for skilsmissebørn med ledsager

rungsted havn

Medarbejder sendt hjem efter sag om svindel i Rungsted Havn

opholdsforbud på christiania

Christiania lukker sig selv med hegn efter opholdsforbud

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere