Tre tyverier på to timer: Politiet søger mistænkelig kvinde med iøjnefaldende vest

I løbet af to timer fik Midt- og Vestsjællands Politi tre anmeldelser om tyveri. Nu efterlyser de mistænkelig kvinde i vest.

Et godt råd fra politiet lyder, at man altid skal holde et vågent øje med sine genstande. Og noget tyder på, at det lige nu i høj grad gælder, hvis man har planer om at tage en tur til Køge eller Stevns.

Her blev tre ældre borgere nemlig mandag udsat for tyveri.

Alle tre mistede deres pung. Og det hele skete inden for knap to timer. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i tirsdagens døgnrapport.

En kvinde med østeuropæisk udseende iført en sort vest med orange efterårsblade er observeret i forbindelse med alle tre tyverier.

Fundet i skraldespand

Den første anmeldelse kom klokken 11.19. En 79-årig kvinde havde kort tid forinden opholdt sig på Torvet i Køge, mens hun havde sit indkøbsnet over armen.

En kvinde med østeuropæisk udseende, der havde stået tæt på hende, var pludselig væk. Og da den ældre kvinde skulle finde sin pung, var den ligeledes borte.

En halv time senere var den gal igen. En 81-årig kvinde fra Køge anmeldte, at hendes pung var blevet stjålet under en tur i Netto i Køge.

- I supermarkedet havde en østeuropæisk udseende kvinde iført en vest med orange efterårsblade stået tæt på hende, hvorfor den 81-årige mistænkte hende for ubemærket at have stjålet pungen op fra en taske, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Politiet modtog den tredje og sidste anmeldelse om tyveri af en pung klokken 12.45. Her havde en 83-årig mand under en indkøbstur i Rema1000 i Strøby Egede ubemærket fået stjålet sin pung fra bukselommen.

- Pungen blev af butikspersonalet senere fundet i en skraldespand udenfor. Kun kreditkort og kontanterne manglede i pungen, skriver politiet.

Forsøger at identificere mistænkelig kvinde

Ud fra videoovervågningen i supermarkedet kunne det konstateres, at pungen formentlig ligeledes blev stjålet af en kvinde med østeuropæisk udseende iført en vest med iøjnefaldende mønster af efterårsblade.

Midt- og Vestsjællands Politi forsøger derfor at identificere kvinden, der formentlig kan mistænkes for at have en rolle i alle tre sager. 

Personer, der har bemærket kvinden – muligvis sammen med en mand – i enten Køge eller i Strøby Egede, kan derfor kontakte politiet på telefon 114.

Politiet beskriver kvinden som