Tidligere Superligaklub udsat for massivt hærværk: Det flyder med ketchup

Herfølge Boldklub har været udsat for voldsomt hærværk, hvor der er blevet smadret flere ting.

Det var ikke noget kønt syn, der mødte rengøringspersonalet i Herfølge Boldklub, da de mødte ind på arbejde søndag morgen den 7. juni.

Klubhusets døre var fuldstændig splittet ad, og vægge og loft var sprøjtet til med ketchup.

Dertil var også spillertøj spredt rundt i klubhuset, og flere fodbolde var blevet stjålet. Det oplyser Jannik Jakobsen, der er formand for Herfølge Boldklub.

- Jeg er bundhamrende ærgerlig på vegne af dem, der godt kan finde ud af at opføre sig ordentligt. Det er synd, at vi nu også er nødt til at lukke mere af for alle mennesker i boldklubben, siger han til TV 2 Lorry.

Mellem fem og syv døre er blevet smadret i klubhuset.
Mellem fem og syv døre er blevet smadret i klubhuset.
Foto: Herfølge Boldklub
Som led i hærværket blev der også sprøjtet ketchup på både vægge og loft.
Som led i hærværket blev der også sprøjtet ketchup på både vægge og loft.
Foto: Herfølge Boldklub

Mistænker unge mennesker

Jannik Jakobsen siger, at der under coronaudbruddet er blevet observeret unge mennesker, der har holdt til oppe på boldklubbens fodboldbaner. Der har ikke tidligere været problemer, så derfor har det været forsvarligt, men ikke længere.

- Vi har ikke gjort noget, fordi vi har synes, at det var synd for dem, fordi de ikke har haft et sted, hvor de har fået lov til at være. Men det her hærværk har gjort, at det ikke er os, de skal være hos mere, og det synes jeg er ærgerligt, siger han.

Jannik Jakobsen erkender dog, at han ikke med sikkerhed kan sige, hvem hærværksmændene er. Men klubben er meget interesseret i at finde ud af det.

Det samme er en af klubbens lokale sponsorer, som udlover 1000 kroner i dusør, så personerne kan blive fundet og betale erstatning.

Herfølge Boldklub skal nu til at renovere klubhuset, og det kommer til at koste penge.

- Det er klart, at vi skal til at bruge penge igen på at renovere tingene. Pengene skal bruges på det i stedet for på børnene, der kommer heroppe fast og betaler deres kontingent, siger Jannik Jakobsen.  

Politiet søger vidner

Midt- og Vestsjællands Politi modtog anmeldelsen om hærværket, efter rengøringspersonalet mødte ind på arbejde.

Politiet har fast gerningstidspunktet til at være mellem lørdag klokken 10:00 og søndag lokken 9:30.

Charlotte Tornquist, der er kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi, oplyser, at sagen er under efterforskning, og at politiet søger hjælp fra borgere i området.

- Vi har været derude og lave en gerningsstedsundersøgelse og taget rapport i forhold til fotos og søgen efter spor, der kunne være på stedet. Men vi har endnu ikke nogen mistænkte eller sigtede i sagen, siger hun og fortsætter:

- Så hvis der er nogle borgere, der har set nogle personer i det her tidsrum på adressen, så har det stor relevans i forhold til, hvem der kan stå bag det. Vi håber, at der er nogle borgere, der måske kan bidrage med nogle oplysninger i sagen.

Herfølge Boldklub vandt tilbage i år 2000 Superligaen, og klubben var på det tidspunkt den mindste superligaby i dansk mesterskabshistorie.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

20_percent

playÉn person anholdt ved demonstration i København

Hærværk overvågningsbilleder Kagefryd Helsingør 112 politi

Politi efterlyser gerningsmand bag politisk motiveret hærværk mod kagebutik

Efterlyst mand

23-årig mand anholdt og sigtet for voldtægt i Nordsjælland

Indsats ved Buresø

Stort samarbejde skal sikre nye brandbiler til Nordsjælland

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere