Store planer: Ny bydel i Køge vokser frem de kommende år

250 boliger, hotel, dagligvareforretning og udvikling af erhvervsarealer er første skridt i den store udvikling af den nye bydel omkring Køge Nord Station.

Ligenu ligger der blot en bar mark ved Køge Nord Station. Men det ændrer sig snart.

Ambitionen er, at Køge Nord på sigt skal blive en helt ny, livlig bydel - tæt på Køge bymidte, og tæt på den nye station.

Her skal der bygges 1.600 boliger, 310.000 kvadratmeter erhvervsarealer med hotel og mødefaciliteter målrettet erhvervslivet. 

Og nu er første etape skudt i gang med 250 boliger, hotel, dagligvareforretning samt udvikling af erhvervsarealer.

Det skal ifølge kommunen gøre Køge endnu mere attraktiv. 

- Det er helt fantastisk at opleve den store interesse, der er for at investere i Køge Kommune. På meget kort tid har vi indgået aftaler med en række investorer, der nu rykker ind for at udbygge og udvikle en del af Køge, som i dag er udlagt til marker, men som i fremtiden bliver til en helt ny bydel, og hjemsted for vores borgere, siger Marie Stærke, borgmester, Køge Kommune (S) i en pressemeddelelse og fortsætter: 

quote Og endelig får Køge nu et hotel, der til fulde udnytter de muligheder, der er for at gøre Køge Nord-området til et knudepunkt i Danmark.

Marie Stærke, borgmester, Køge Kommune (S)

Artiklen fortsætter efter billederne. 

Rækkehuskvarteret med navnet Plushusene er en del af første etape af byudviklingen omkring Køge Nord Station.
Rækkehuskvarteret med navnet Plushusene er en del af første etape af byudviklingen omkring Køge Nord Station.
Foto: Bay Arch / MOE
Boligerne bygges vest for banelegemet.
Boligerne bygges vest for banelegemet.
Foto: Bay Arch / MOE

-  Vi mærker, hvordan investorerne ser en kæmpe fordel i Køges beliggenhed, hvilket fører til nye arbejdspladser. Og endelig får Køge nu et hotel, der til fulde udnytter de muligheder, der er for at gøre Køge Nord-området til et knudepunkt i Danmark. Med udviklingen udnytter Køge endnu engang sin fantastiske beliggenhed til gavn for dem, der slår sig ned her, siger hun. 

I den første etape af byudviklingen, har investorer kastet over to milliarder kroner i projektet, der går til erhverv, boligbyggeri og hotel. 

De investerer i Køge Nord