Station nomineret til international pris for sit særlige design

Køge Nord Station er nomineret til en international pris for sit særlige design.

Har du kørt ad Køge Bugt-motorvejen, har du helt sikkert lagt mærke til den: Metalslangen, der snor sig over motorvejen ved Køge Nord.

Køge Nord Station blev indviet i maj sidste år, og den 225 meter lange gangbro, forbinder S-banen og højhastighedsbane mellem København og Ringsted.

Den nye station har fået meget omtale på grund af sit særlige design, og nu får stationen endnu flere roser med på vejen.

Den er nemlig nomineret til Mipim Award ved en af verdens største ejendomsmesser i Cannes, der bliver afholdt i marts. Her æres de mest spektakulære projekter fra hele verden.

Stationen er udvalgt blandt 228 tilmeldinger fra mere end 45 lande. Køge Nord Station er nomineret i kategorien "Best industrial & logistic developement".

Den særlige station var også nomineret til en Mipim Award i 2015, da broen endnu ikke stod færdig. Dengang i kategorien "Best Futura Project", men desværre vandt stationen ikke kategorien.

En jury bestemmer, hvilke byggerier der skal vinde i hver pris, og her er der et hint af dansk ved bordet, da en partner i Bjarke Ingels Group er med til at finde en vinder.

Stationen har tidligere været fremhævet for sit design i danske medier, og i 2018 optrådte broen også på CNN's liste over de mest spektakulære nye broer.

Stationen er designet af COBE og Dissing+Weitling i samarbejde med COWI.

Køge Nord Station:

Se flere billeder af Køge Nord Station her: 

 
 
 
 
 
 
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

20120219-170141-5-1920x1280we

Borger ønsker S-tog til Fredensborg - nu lytter politikerne

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere