Snarrådig nabo jagtede rambuktyve på flugt - nu søger politiet vidner

En urmager på Nørregade i Køge blev lørdag morgen udsat for forsøg på rambuktyveri. Men takket være en kvik nabo mislykkedes indbruddet.

Skønhedssøvnen for naboerne til en urmager på Nørregade i Køge blev i den grad afbrudt før tid lørdag morgen.

Klokken 04.48 indløb en anmeldelse til Midt- og Vestsjællands Politi om et rambuktyveri, der var så voldsomt, at det havde vækket beboerne i ejendommen.

Kort inden anmeldelsen blev indgivet, var flere gerningsmænd ankommet i en bil til butikken. Her begyndte føreren at bakke bilen mod butikkens frontgitter ved brug af to europaller mellem bil og gitter. 

Men det høje brag fra påkørslen af gitteret vækkede naboerne, og en snarrådig en af slagsen begyndte at råbe gerningsmændene an, hvorefter de hurtigt fik benene på nakken.

Vidner beskriver to gerningsmænd på stedet, men der var formentlig en tredje mand, som kørte bilen. De to uden for bilen beskrives som:

A: Mand, 180-190 cm, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, som var trukket op over hovedet, lyseblå jeans og hvide sko., Medbragte: Papkasser og europapaller


B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Talte: Engelsk, Iført: Sort jakke med hætte med lys pels, der var trukket op over hovedet., Medbragte: Papkasser og europapaller.


Mændene kørte umiddelbart efter fra stedet uden at stjæle noget via Nørregade i retning mod nord. Ifølge vidnernes beskrivelse kørte de i mindre sølvgrå personbil med tildækket nummerplade.

Da politiet ankom til gerningsstedet kunne de konstatere, at indgangsdøren var knust og gitteret trykket ind for neden, hvilket gjorde, at der var fri adgang til butikken.

Det til trods kunne ejeren kort efter sin ankomst konstatere, at der ikke manglede noget fra butikken.

Sagen efterforskes nu, og politiet søger vidner i sagen.

Borgere, der har bemærket noget i forbindelse med det grove indbrud, eller som har set de beskrevne personer eller køretøjet, som kan have skader på bagenden efter påkørslen, bedes kontakte politiet på telefonnummeret 114. 

_


_

_


Mest læst i dag

Se flere

112

20211029-203353-L-8256x4635ma

Borgmester i chok efter flaskekast mod hus: Politiet vil hæve sikkerhed omkring mig

Drab Christiania

Mistænkt for skuddrab: Politiet efterlyser mand på damecykel

sømbræt

78-årig sigtet: Lagde pigtråd og sømbræt på cykelsti

Politiet rykker ud til mistænkeligt forhold i Brøndby.

Kvinde også ramt af knivstik - politi foretager anholdelse


Køge


Forsiden lige nu

Se flere