S-togs-tyv på spil: Flere sovende passagerer bestjålet

Politiet vil nu se anmeldelserne igennem for at se, om der kan være en sammenhæng mellem tyverierne.

En række pasagerer på de hovedstadsområdets S-togslinjer har i weekendens nattetimer været udsat for lidt for lange fingre på deres rejse.

Det skriver Midt- og Vestsjællands Politi i deres døgnrapport.

I løbet af weekenden har politikredsen modtaget syv anmeldelser om tyveri mobiltelefoner, mens indehaverne fra politikredsens østligste kommuner har kørt i S-tog primært på strækningen mellem Køge og København H.

Anmeldelserne omhandler tyverier af dyre mobiltelefoner, der er blevet stjålet fra både mænd og kvinder i alderen 18-40 år, når de har kørt i S-toget om natten.

Faldet i søvn efter bytur

Telefonerne har været opbevaret hos indehaverne, men enkelte har dog oplyst til politiet, at de har været mindre opmærksomme under togrejsen. 

Nogle har været på vej hjem efter en bytur og er faldet i søvn i S-toget, selv om rejsen kun skulle være en kort strækning, så nogle af ofrene har kørt på længere strækninger på S-togsnettet uden at opdage tyveriet, før de vågnede.

Midt-og Vestsjællands Politi vil nu kigge tyverianmeldelserne igennem for at se, om der måtte være en eller flere personer, der kan mistænkes for at stå bag tyverierne. 

De stjålne mobiltelefoner er nu blevet efterlyst hos politiet, således at telefonerne ikke kan bruges uden at blive afsløret.

Østsjælland er dog ikke det eneste sted, hvor søvnige S-togs passagerer er blevet bestjålet. 

En 18-årig mand fra Skibby kørte søndag mellem klokken 08.20 og 09.30 med S-toget fra Flintholm Station til Frederikssund Station, hvor han faldt i søvn. 

Da han vågnede og skulle bruge sin mobiltelefon, opdagede han, at den var blevet stjålet af en ukendt gerningsperson under togturen.