Politi: Lattergas medvirkende til 23-årigs død

En 23-årig mand døde i juni med lattergas i blodet. Det var en af flere omstændigheder, der var årsag til, at manden døde.

Det var i denne lagerbygning på Søndre Molevej 5 i Køge, hvor en 23-årig mand besvimede og senere døde på Rigshospitalet. Ifølge politiet blev der fundet tegn på, at der var indtaget en del lattergaspatroner i bygningen. Foto: Google maps - Street View

Lattergas i blodet var en blandt flere årsager til, at en 23-årig mand fra Lellige døde i juni måned, efter at han faldt om til en fest i en lagerbygning i Køge.

Det bekræfter Midt- og Vestsjællands Politi overfor TV 2 Lorry fredag formiddag. 

Læs også 23-årig død efter fest i lagerbygning

Manden blev i juni hastet til Rigshospitalet efter at være faldet om ved det sociale arrangement på Søndre Molevej 5, men døde kort efter ankomsten. 

Politiet havde en mistanke om, at manden havde indtaget lattergas, før han faldt om. Derfor blev der foretaget en obduktion af den 23-årige mand, og resultatet af den undersøgelse er nu klar, skriver politikredsen i deres døgnrapport.

Læs også Boligselskaber slår alarm: Brøndby flyder med lattergaspatroner

"Erklæringerne fra Retsmedicinsk Institut viser, at der var flere omstændigheder, som var årsag til, at manden døde. Der blev fundet lattergas i hans blod, som kan have været medvirkende årsag til, at han fik et ildebefindende og faldt om. Der blev ydet livreddende førstehjælp til den bevidstløse mand, men i forbindelse med genoplivningen tilstødte der komplikationer, som gjorde, at hans liv ikke stod til at redde," står der i døgnrapporten. 

Opkast satte sig fast

Kommunikationskonsulent Charlotte Tornquist ved Midt- og Vestsjællands Politi oplyser til TV 2 Lorry, at dødsfaldet skyldes et sammenfald af mange forskellige omstændigheder.

Læs også "En katastrofal situation": Lattergas er farligere, end lægerne troede

- Når du optager lattergas, kan det optage pladsen for ilt. Og det kan have en kvælende funktion. Han har fået et ildebefindende, fordi han ikke har fået ilt nok. Og så er han blevet dårlig, og så har han kastet op, og det har sat sig fast. Han falder om og er livløs, siger Charlotte Tornquist. 

Venner prøver at yde førstehjælp og tilkalder ambulance, forklarer kommunikationskonsulenten.

Læs også Patrick tog 100 lattergaspatroner dagligt: Jeg hallucinerede

Herefter overtager redningsmandskabet førstehjælpen, og han bliver bragt til Rigshospitalet. Her forsøger man også at genoplive manden med forskellige iltningsapparater. 

- Det lykkedes ikke. Der er forskellige komplikationer - også helbredsmæssige - i forbindelse med behandlingen af ham, som jeg ikke kan komme nærmere ind på, siger Charlotte Tornquist.

Mere skadeligt end først antaget

TV 2 Lorry har tidligere fortalt, hvordan man på neurologisk klinik på Rigshospitalet Glostrup i september sidste år fandt frem til, at lattergas var langt mere skadeligt end først antaget.

Læs også Hospital i opråb: Derfor kan du dø af lattergas

Opdagelsen bestod i, at vedvarende brug af lattergas kan medføre varige nerveskader.

- Det er nyt for os, at høje doser af lattergas, kan føre til vitaminmangel (B-vitamin12 - red.), med efterfølgende nerveskader, udtalte reservelæge på Neurologisk Klinik på Glostrup Hospital, Agnes Gullestrup, til TV 2 Lorry.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik