Nye pop-up steder skal øge vaccinetilslutningen i fire boligområder i Køge

Der er plads til, at endnu flere borgere i Køge Kommune lader sig vaccinere mod corona. I samarbejde med Region Sjælland åbner fire nye pop-up centre i forskellige boligområder i Køge.

Kalenderen viser efterår og med det en forventning om, at coronavirussen i den kommende tid vil sprede sig og smitte endnu flere.

Mange borgere i Køge Kommune er allerede vaccineret, men der er plads til, at endnu flere bliver det.

Så fra i dag, tirsdag, og frem til midten af november måned løber en ekstra indsats, der gør vaccinerne endnu mere tilgængelige.

I samarbejde med Region Sjælland åbner Køge Kommune nemlig fire såkaldte pop-up centre i boligområder rundt om i kommunen, hvor man kan komme ind direkte fra gaden, skriver Køge Kommune i pressemeddelelse.

De fire boligområder, som vil lægge hus til de midlertidige vaccinecentre, er Hastrupparken, Søparken, Karlemoseparken og Ellemarken.

Tidsbestilling ikke påkrævet

Vaccinecentrene er åbne for både beboere i områderne og borgere udefra – og man kan altså komme, uden at have bestilt tid i forvejen.

Det betyder, at hele familien med børn ned til 12 år kan møde op og blive vaccineret. For børn mellem 12 og 14 år gælder det, at de skal være i følgeskab med en forælder.


For de borgere, der måske har spørgsmål til vaccinen og dens virkning, vil der også være sundhedsfagligt personale til stede, som meget gerne tager en dialog over en kop kaffe.

Andelen af vaccinerede indbyggere i Køge er 75 procent for første stik og 72,7 procent for færdigvaccinerede. Det er nogenlunde på niveau med landsgennemsnittet.

Køge Kommune har tirsdag 93 smittede per 100.000 indbyggere, hvilket dækker over 57 reelle smittetilfælde inden for de sidste syv dage.

Kommunen ligger nummer 22 på listen over kommuner med flest smittede.

Nedenfor ses åbningstider og adresser for de respektive områder:

Disse fire boligområder får pop-up vaccinationscentre