Narkobilist forsøgte at narre politiet – udgav sig for at være lillebror

En 40-årig mand, der blev stoppet for en mindre forseelse i Køge, viste sig at være efterlyst.

Som brødre vi dele…

Det er muligvis det mantra en 40-årig mand lever efter, for da han onsdag blev stoppet af en patrulje på Køge Bugt Motorvejen ved Køge C. forsøgte han at narre politiet ved at udgive sig for at være sin lillebror.

Men om lillebroren har lyst til at dele sin storebrors fængselsstraf, må man formode ikke er tilfældet.

Den 40-årige bilist blev blinket ind til siden af en patruljevogn fra Midt- og Vestsjællands Politi, da han ikke holdt til højre under kørslen, og den mindre forseelse skulle vise sig at blive en ganske dyr fejl.

Viste flere ID-kort

Føreren af bilen fremviste på forlangende et kørekort, men betjentene fra færdselsafdelingen anede hurtigt noget uldent ved situationen, da de fik mistanke om, at manden ikke var den, han udgav sig for at være, oplyser Midt- og Vestsjællands i dagens døgnrapport.

På trods af gentagne forespørgsler holdt føreren dog stædigt fast i sin identitet, og han fremviste op til flere ID-kort med det samme navn og billede.

Betjentene syntes ikke, at fotoet på kørekortet lignede føreren af bilen, og han blev derfor taget med på politistationen, så man kunne identificere ham ved hjælp af fingeraftryk.

Her indså han, at politiet ikke var sådan at narre, og han indrømmede, at det fremviste kørekort tilhørte hans 33-årige bror.

Eftersøgt til afsoning af fængselsstraf

Den 40-årige fik under sit besøg på politistationen udtaget en blodprøve, og det viste sig, at han havde kørt bil, mens han var påvirket af narko, og han blev derfor anholdt og sigtet.

Yderlige viste det sig, at han heller ikke er i besiddelse af et kørekort, da han har fået det frakendt efter adskillige overtrædelser af færdselsloven. Den 40-årige var desuden eftersøgt til afsoning af 50 dages fængsel, som han blev idømt for kørsel i frakendelsestiden i gentagelsestilfælde.

Den 40-årige mand, som i øvrigt ikke har fast bopæl, blev desuden sigtet for at overtræde straffeloven, idet han ved at oplyse sin brors navn ved anholdelsen risikerede at få ham straffet uretmæssigt.

Han blev senere overdraget til Kriminalforsorgen til afsoning af sin fængselsstraf.

Senere vil de nye sager bliver afgjort, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi