Militæret rykker ind i Køge: Skal bevogte sprængfarlig container

Mens en container fyldt med ammunition venter på at blive afskibet, bliver Køge havn bevogtet af Forsvaret.

Forsvaret skal frem til klokken 12 fredag bevogte et område i Køge Havn. Foto: Claus Fisker - Ritzau Scanpix

Mellem klokken 12 i dag og 24 timer frem er et område på Køge Havn omdannet til militært område.

Det skyldes en noget usædvanlig last, der venter på at blive sendt afsted.

Læs også Jonathan gør vildt nazi-fund med magnet

Det midlertidige militære område er nemlig etableret i forbindelse med bevogtning af en container med ammunition, som afventer afgang fra Køge Havn.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

- Det er Forsvarets ejendom, så jeg kan ikke sige andet om indholdet af containeren udover, at det er ammunition, og at det er under bevogtning, siger Martin Bjerregaard, kommunikationsmedarbejder hos Midt- og Vestsjællands Politi.

"En usædvanlig situation"

Når et civilt område omdannes til militært område, skal det ifølge loven offentliggøres, og det er grunden til at Midt- og Vestsjællands Politi oplyser om det.

- Det er politiets opgave at opretholde ro og orden på civilt område, men når det er militært område, så er det Forsvaret, som står for bevogtningen. Det er ikke fordi, det er tophemmeligt, men det er en lidt usædvanlig situation, siger Martin Bjerregaard til TV 2 Lorry.

Læs også Klar til 2020? Det kan du glæde dig til

- Det er ikke et område, hvor der normalt kommer civile mennesker, men hvis man skulle forvilde sig derhen - bag det i øvrigt afspærrede industriområde - så er det altså militæret, der har lov til at sige ”gå væk”.

Midt- og Vestsjællands Politi har officielt truffet aftale med Forsvaret om etablering af det midlertidige militære område på Køge Havn i perioden 2. januar 2020 kl. 12.00 til 3. januar 2020 kl. 12.00.

Det er ikke et stort område, der bliver bevogtet af Forsvaret det kommende døgn på Køge Havn. Foto: Midt og Vestsjællands Politi

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik