Mand kørte 239 kilometer i timen på Køge Bugt Motorvejen

Forseelsen hører til blandt de sjældne, fortæller politiassistent. Synderen står til at miste kørekortet.

239 km/t på en 110 km/t motorvej er altså i overkanten. Langt de fleste bilister kørte pænt. Selvom vi også har andre opgaver, tænker vi selvfølgelig stadigvæk på trafiksikkerheden", skrev Københavns Vestegns Politi på Twitter til dette billede. Foto: Københavns Vestegns Politi

Køge Bugt Motorvejen syd for København er normalt blandt de mest trafikerede strækninger i landet. Men også her har coronasituationen sat sit aftryk. Der er færre biler, og det udnytter nogle til at træde sømmet i bund.

Mandag var Københavns Vestegns Politi på plads for at standse fartsyndere. Bevæbnet med laserudstyr tog en betjent plads på en krydsende motorvejsbro, mens en motorcykelbetjent holdt klar på motorvejen.

Læs også Efter dødsulykke på Langebro: Her vil regeringen sætte ind over for vanvidskørsel

Det foregik i tidsrummet mellem 17 og 19, hvor der normalt er myldretid på strækningen, og hvor det kan være svært at finde plads til overhovedet at nå op på de tilladte 110 kilometer i timen, fortæller politiassistent Erik Andersen.

Men det kunne man mandag. Færdselsbetjentene målte en bil til at køre med en hastighed på 239 kilometer i timen. En anden blev målt til 191.

- 239 kilometer i timen, det er rigtig hurtigt. Der kan gå år imellem, at vi ser overtrædelser af den kaliber, fortæller Erik Andersen.

Læs også 23-årig sigtet for at køre mand ihjel med vilje

Mister kørerkortet og får klækkelig bøde

Det lykkedes for politiet at få bragt den hurtige bil til standsning. Bag rattet sad en 25-årig mand fra København NV. Han står nu til en klækkelig bøde på mere end 13.000 kroner og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Manden, som kørte 191, slipper en smule billigere. Hans forseelse udløser en bøde på 8000 kroner og en betinget frakendelse af kørekortet.

Læs også Uopmærksomhed i bilen - disse ting skal du lade være med

En ubetinget frakendelse betyder, at man helt mister rettet til at køre bil i mindst seks måneder. Derefter skal man bestå en kontrollerende køreprøve - både teoretisk og praktisk - før man igen må køre bil.

Ved en betinget frakendelse beholder man retten til at køre bil, men skal bestå en kontrollerende køreprøve.

Selv om det hører til blandt sjældenhederne, at så høje hastigheder bliver målt af politiet, så er det ikke så længe siden, at det skete, fortæller Erik Andersen.

- Vi havde i sidste uge en motorcykel, som forsøgte at køre fra en motorcykelbetjent, hvor hastigheden nåede op over 250 kilometer i timen, fortæller Erik Andersen.

/ritzau/

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik