Kredsformand om Lars Løkkes exit: “Det er enormt trist”

Efter 40 år som medlem af Venstre forlader Lars Løkke Rasmussen partiet. Lokalformand i Køge kalder det et tab for Venstre.

Allerede i efteråret luftede Lars Løkke Rasmussen sine tanker om at forlade det parti, han har været medlem af i 40 år.

Fredag aften tog han så det endelige skridt og annoncerede, at han melder sig ud af Venstre og fortsætter som løsgænger.

quote Det er trist, og jeg er ked af, at Lars har taget dette valg, det giver sig selv, at det er et tab for Venstre.

Brian Strømsted, kredsbestyrelsesformand for Venstre i Køge

- Med lyst og mod til at møde den ny verden, der står foran os, men naturligvis også iblandet vemod, har jeg her til nytår besluttet at sætte mig selv fri og melde mig ud af Venstre efter 40 års medlemskab, lød det i en opdatering på Facebook fra Lars Løkke.

Og udmeldingen ærgrer Brian Strømsted, der er kredsbestyrelsesformand for Venstre i Køge, hvor Lars Løkke Rasmussen har været opstillet som folketingskandidat.

Brian Strømsted er formand for Venstre i Køgekredsen
Brian Strømsted er formand for Venstre i Køgekredsen
Foto: Venstre, Køge

- Jeg deler selvfølgelig Lars' vemod. Det er trist, og jeg er ked af, at Lars har taget dette valg, det giver sig selv, at det er et tab for Venstre. Lars har givet så meget Venstre, ligesom Venstre har givet så meget til ham. Så det er enormt trist, skriver Brian Strømsted i en sms til TV 2 Lorry.

Ved folketingsvalget i 2019 optrådte Lars Løkke Rasmussen som en decideret stemmesluger og modtog 40.745 personlige stemmer i Sjællands Storkreds.

Det svarer til, at hver tredje stemme på Venstre gik til Løkke – og knapt otte procent af det samlede antal afgivne stemmer i hele Sjællands Storkreds ved valget.

Og han topper da også suverænt listen over Venstres stemmeslugere ved valget i 2019, hvor kandidaten med næstflest stemmer, Inger Støjberg, til sammenligning opnåede 28.420 stemmer i Vestjyllands Storkreds.

Endelig afklaring

I Lars Løkkes bog, Om de fleste og det meste, der udkom 1. september sidste år, skrev den tidligere Venstre-formand og forhenværende statsminister, at han var uafklaret omkring sin fremtid i politik.

Brian Strømsted forklarer da også, at Lars Løkke Rasmussen har været i “tænkeboks,” og at man i kredsen har ventet på, at Løkke ville komme med en endelig udmelding:

Lars Løkke Rasmussen var formand fra Venstre fra 2009-2019. I sin tid i Folketinget har han ud over statsminister også været finansminister og indenrigs- og sundhedsminister.
Lars Løkke Rasmussen var formand fra Venstre fra 2009-2019. I sin tid i Folketinget har han ud over statsminister også været finansminister og indenrigs- og sundhedsminister.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

- Den har vi nu fået, og det giver afklaring både for Lars og os, skriver Brian Strømsted videre og tilføjer, at han havde ønsket, at man havde fundet en anden løsning end Lars Løkke Rasmussens afgang:

- Vil da ikke lægge skjul på, at jeg havde håbet, at man kunne have fundet en løsning, hvor det ikke var endt, som det nu er gjort, for som vores formand har sagt, så er der bestemt brug for LLR i Venstre, og man kunne have fundet en god rolle til ham.

Brian Strømsted vil nu bruge kræfterne på at se fremad og få valgt en ny kandidat i kredsen.

Turbulent tid i Venstre

Lars Løkke Rasmussen skriver desuden på Facebook, at årsagen til hans exit er, at han ikke tror på, at han kan indfri drømmen om et samarbejde hen over midten i dansk politik som en del af Venstre. Et samarbejde, han allerede appellerede til i sidste valgkamp, skriver han i sin opdatering:

- (Jeg gør det, red) for at blive frigjort af højrefløjens ultimative krav. Og med et ønske om at frisætte den reformvillige del af den socialdemokratiske bevægelse fra venstrefløjens jerngreb. Så der kunne laves politik med appel til den brede befolkning – i by og land, på kontorer og i produktionshaller, unge og gamle, generationsfæstede og nytilkomne.

Beslutningen fra Lars Løkke Rasmussen kommer oveni en noget turbulent tid i Venstre. Partiet har netop mistet sin næstformand Inger Støjberg, som trak sig fra posten 29. december efter interne uenigheder. Hun bliver dog i partiet.

Lars Løkke Rasmussen skriver på Facebook, at netop de seneste dages konflikt i Venstre har fået ham til at beslutte sig endeligt.

- Det har ikke været nogen let beslutning, men den er modnedes over tid - og de seneste dage har gjort mig sikker i min sag. Jeg troede ellers, det var en engangsforeteelse, at medlemsdemokratiet i Venstre blev kortsluttet af partiets forretningsudvalg.

Lars Løkke Rasmussen var formand fra Venstre fra 2009-2019. I sin tid i Folketinget har han ud over statsminister også været finansminister og indenrigs- og sundhedsminister.

Før han blev valgt til Folketinget var han desuden amtsborgmester i Frederiksborg Amt fra 1998 til 2001.

Det vides endnu ikke, om Lars Løkke Rasmussen vælger at starte et nyt parti.

Lars Løkke Rasmussens politiske karriere

  • Formand for Venstres Ungdom (VU) 1986-1989.
  • Medlem af byrådet i Græsted-Gilleleje Kommune 1986-1997.
  • Medlem af Folketinget siden 1994.
  • Amtsborgmester i Frederiksborg Amt 1998-2001.
  • Næstformand for Venstre 1998-2009.
  • Indenrigs- og sundhedsminister 2001-2007.
  • Finansminister 2007-2009.
  • Formand for Venstre siden 2009.
  • Statsminister 5. april 2009 til 3. oktober 2011.
  • Statsminister 28. juni 2015 - 2019.
  • Bestyrelsesformand for Global Green Growth Institute, GGGI, maj 2012 - efteråret 2014.
  • Bestyrelsesformand for Løkkefonden.



Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik