Kommune tilknytter fast læge til alle plejecentre

Alle ni plejecentre i Køge Kommune får egen læge tilknyttet. Det betyder, at borgerne nu kan blive tilset i eget hjem, ligesom personalet kan kontakte den samme læge, når de har brug for det.

Arkivfoto Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Endnu en kommune tilbyder nu alle plejehjemsbeboere at få en fast læge, der servicerer det plejehjem, de bor på.

Det oplyser Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Allerede i 2018 blev de første plejecentre tilknyttet ordningen, men nu har Køge byråd besluttet, at der på samtlige ni plejecentre i kommunen får egen læge.

Erfaringerne fra de første plejecentre viser, at borgerne ofte tilvælger muligheden og er glade for den. Desuden giver ordningen en endnu bedre kvalitet i sundhedsarbejdet, oplyser kommunen.

Desuden gør en fast læge til hele plejecentret det lettere for personalet og kan i sidste ende resultere i færre indlæggelser.

Læs også Erwin og Anne måtte kun vinke til hinanden: Nu er der godt nyt

- Det giver rigtig mange fordele, når et plejecenter har en fast kontakt til samme læge. For borgerne er det trygt, at det er den samme læge, der kommer hver gang, og at lægen kommer i borgerens hjem,

- For personalet bliver det nemmere at følge op på problemstillinger, som man løbende drøfter, ligesom det tillidsforhold, der bliver skabt, har stor betydning for det daglige arbejde med sundheden hos borgerne, siger formanden for Ældre- og Sundhedsudvalget i Køge, Bent Sten Andersen, som samtidig retter en tak mod de praktiserende læger, der ønsker at være med.

Køge Kommune understreger, at ordningen er frivillig for borgerne på plejecentrene. Det vil sige, at det står borgerne på plejecentrene frit for at beholde den læge, som de har i forvejen.

Læs også Danmarks største plejehjem sang fødselsdagsang for dronningenTilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik