Køge oplever flere smittede med coronavirus - den seneste uge er det gået stærkt

Op mod 23 borgere i kommunen er blevet ramt af Covid-19 i den forgangne uge.

Sommeren er i fuld gang, og samfundet er på mange måder åbnet igen.

I den forbindelse er et stigende antal borgere i Køge blevet smittet med coronavirus, skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

Mens antallet af smittede siden marts har været på linje med landsgennemsnittet på tværs af Køge Kommune, er der lige nu en tendens til at lidt flere bliver smittet.

Tal fra Statens Seruminstitut viser, at der i kommunen de seneste syv dage er konstateret 30 – 39 borgere smittet per 100.000 indbyggere.

Ud af Køge Kommunes indbyggertal på godt 60.000 indbyggere, svarer det til omkring 18 – 23 borgere, der er konstateret smittet med corona-virus.

quote Jeg vil gerne opfordre alle borgere til stadig at være påpasselige og opmærksomme, og oplever man selv det mindste symptom, bør man lade sig teste

Mette Olander, som er leder af Sundhedsberedskabet i Køge Kommune

Der er ifølge kommunen ikke tegn på, at smitten er lokaliseret til en særlig institution eller et særligt geografisk område. 

Borgere opfordres til at holde afstand

Borgerne opfordres dog til stadig at huske at holde afstand og have fokus på håndhygiejne.

- Lige nu ser vi konsekvenserne af, at mange af os er vendt tilbage til livet som det var før coronakrisen. Det skal vi også på mange måder. Vi skal kunne arbejde og vi skal kunne mødes med vores kære. Når det er sagt, skal alt dette ske under hensyntagen til, at der stadig er virus iblandt os, og at den stadig smitter lige så meget, som den gjorde i marts, siger Mette Olander, som er leder af Sundhedsberedskabet i Køge Kommune, i pressemeddelelsen.

- Det betyder, at vi skal holde fast i at holde afstand, spritte hænder, nyse og hoste i ærmet og alt det andet, som vi har lært i løbet af dette forår. Jeg vil gerne opfordre alle borgere til stadig at være påpasselige og opmærksomme, og oplever man selv det mindste symptom, bør man lade sig teste, tilføjer hun.

Det er sundhedsmyndighederne, der sammen med den smittede, står for en intensiv smitteopsporing og deraf følgende kommunikation til de personer, den smittede har været i berøring med.

De enkeltstående tilfælde af smitte, man har oplevet i kommunens institutioner, er alle blevet håndteret efter retningslinjerne og i tæt kontakt til sundhedsmyndighederne, oplyser kommunen.

Alle borgere opfordres til at lade sig teste, hvis man oplever det mindste symptom på smitte. Det er muligt at bestille tid til test på coronaprover.dk.

Børn der skal testes, skal have en henvisning gennem egen læge.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Coronavirus

20210113-133856-L-1920x1280we

Stort forsøg: 5.000 borgere stress-tester vaccine-kapaciteten i dag

20200608-112527-L-1920x1248we

playKøbenhavnske sportsklubber skal kunne bruge p-pladser og udearealer som træningsfaciliteter

20200314-161223-3-1920x1280we

Danske sommerhusejere protesterer mod indrejseforbud til Sverige

def_thumb,50_percent

playTrods lave smittetal får Allerød ikke lov til at genåbne: "Det var en mavepuster"

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere