Efter skyderier vil politikere i Køge nu ty til tvangsflytninger

Venstre i Køge vil ikke længere acceptere parallelsamfund i to boligområder og vil gå radikalt til værks. Socialdemokratiet i Køge bakker op, men ønsker ikke, at beboere skal flyttes ved tvang.

De hidtidige indsatser mod kriminalitet og parallelsamfund i de boligsociale områder Ellemarken og Karlemoseparken i Køge har slået fejl.

Så klar er beskeden fra gruppeformand for Venstre i Køge, Ken Kristensen lørdag.

Han vil på et forestående byrådsmøde diskutere muligheden for at genhuse flere af beboerne i de hårdt prøvede områder. Ifølge Ken Kristensen skal det gøres i et forsøg på at komme den seneste bølge af skyderier og kriminalitet til livs.

- Et skud er et skud for meget, og det vil vi bekæmpe med næb og kløer, siger han.

Mjølnerparken som inspiration

Venstre i Køge ønsker at blande områdernes beboersammensætning samt omdanne boligtyperne fra udpræget almene boligbyggerier til blandt andet leje- og ejerboliger.

For mange af bebeoerne vil et sådant indgreb betyde, at de skal se sig om efter et nyt lejemål, hvis altså den foreslåede plan gennemføres.

- Det er klart, at dem, som bor der i dag, som kan finde ud af at opføre sig ordentligt - og det er altså størstedelen der kan det - skal vi finde et andet sted til, hvor de kan bo til leje, siger Ken Kristensen (V).

Gruppeformand for Venstre i Køge, Ken Kristensen, vil nu sætte hårdere ind i de boligsociale områder Ellemarken og Karlemoseparken.
Gruppeformand for Venstre i Køge, Ken Kristensen, vil nu sætte hårdere ind i de boligsociale områder Ellemarken og Karlemoseparken.
Foto: TV 2 Lorry

Idéen om at genhuse beboere - med andre ord tvinge beboer til at flytte, hvis ikke de frivilligt ønsker at flytte - og blande boligtyperne i Ellemarken og Karlemoseparken er blandt andet skimtet fra det seneste projekt på Nørrebro i København.

- Vi har blandt andet kigget på Mjølnerparken. Der har de haft held med at ville lave boligblokkene om til ejerboliger, siger Ken Kristensen (V).

Metoden i Mjølnerparken, hvor man vil frasælge halvdelen af de almene boliger og tvinge de nuværende beboere til at flytte, har dog været genstand for en del kritik.

Blandt andet har Amnesty International kritiseret dette med begrundelsen, at det efter organisationens opfattelse er i strid med både dansk lovgivning og menneskerettighederne.

S bakker op: Al Capone-metode ikke nok

I starten af februar var Køges socialdemokratiske borgmester, Marie Stærke, i medierne, hvor hun tilsluttede sig Venstre i Køges plan mod kriminalitet i områderne – den såkaldte Al Capone-metode, hvor man går efter at ramme kriminelle økonomisk.

Her skal en større indsats fra myndigheder, kommune og politi presse de kriminelle i Ellemarken og Karlemoseparken økonomisk.

Karlemoseparken i Køge optræder på regeringens ghettoliste.
Karlemoseparken i Køge optræder på regeringens ghettoliste.
Foto: TV 2 Lorry

Ken Kristensen er faktisk selv ophavsmanden bag forslaget med den nye, hårde kurs mod de kriminelle elementer.

Alligevel ønsker han og resten af Venstre i Køge alligevel at gennemføre en omdannelse af områderne.

Og nu bakkes de op af deres socialdemokratiske byrødder.

- Socialdemokratiet vil meget gerne ind og drøfte de muligheder og perspektiver, samt fordelinger og hele det her genhusninger til nye boliger. Det skal ske i et samspil mellem os, beboerforeningen og lejerne, og det er vi meget indstillede på at arbejde videre med, siger Lene Møller Nielsen, der er byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

Disse tiltag har kommunen allerede sat i værk for at bekæmpe bandekonflikten:

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

springvand solrød

playNyt springvand fik kommunes regning til at eksplodere: Tvist stadig ikke løst efter et år

Borgmestre

Kvindelige borgmestre trodser dick pics og mom-shaming: Sådan vil de få flere kvinder i kommunalpolitik

Frederiksberg Svømmehal

Renovering af Frederiksbergs historiske svømmehal forsinket og budgettet skrider

Frida Pernille Groth Rasmussen

Frida står bag barnevognsmarch for bedre forhold for fødende

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere