Her giver politikere grønt lys til biltræf

Nu åbner Køge Kommune op for muligheden for at holde biltræffet Striben på en parkeringsplads. Men hvis arrangørerne ikke overholder reglerne, så falder hammeren. 

Rasmus Just beskuer sin Volkswagen Polo. Til daglig bruger han den egentlig som transportmiddel, men han har også brugt penge på at få den til at skille sig ud. 

Og det gør den. 

Både for- og baglygter er udskiftet med mere synlige LED’er. Karosseriet er sænket, og foran har den fået en spoiler på, så luftmodstanden er minimal. 

- Det har kostet en del penge, siger Rasmus Just stolt, og åbner døren til Polo’en, hvis interiør er betrukket med sort læder. 

Hans kammerat fremviser sin blå BMW, hvor hele kølerhjelmen er udskiftet med en plade af kulfiber. 

- Så er bilen lettere, lyder det. 

Det lyser ud af bilerne, at de skal bruges til gaderæs. Men den fordom vil Rasmus Just og hans kammerater gerne komme til livs. 

Som talsmand for biltræffet Striben i Køge, har Rasmus Just haft flere møder med Køge Kommune om at få lov til at holde Striben under ordnede forhold - som noget helt nyt. 

Striben er en paria for kommunerne

Striben-begivenhederne har mildest talt et blakket ry. Især på Vestegnen har de ildesete biltræf medført ulovlige gaderæs på offentlige veje og larm. 

Men Køge Kommune har anerkendt, at der er to forskellige typer deltagere til arrangementerne. De som gerne vil lave gaderæs, og så personer som Rasmus Just og hans venner som bare gerne vil vise deres toptunede biler frem. 

Artiklen fortsætter efter billedet...

Gaderæs er ikke et hit blandt borgmestre i TV 2 Lorrys sendeområde.
Gaderæs er ikke et hit blandt borgmestre i TV 2 Lorrys sendeområde.
Foto: Kenneth Ettrup Hansen - TV 2 Lorry

Den nye opfattelse kom, efter at Rasmus Just og andre fra Striben i Køge satte Køges Teknik- og Miljøforvaltning og politiet i stævne for at diskutere muligheden for at holde et lovligt biltræf uden ræs. 

Teknik- og Miljøforvaltningen har derfor indsendt en anmodning til Miljø- og Teknikforvaltningen i Køge om at se på mulighederne for, at Striben i Køge kan få deres egen faste plads i kommunen. Det skal diskuteres på udvalgets kommende møde.

P-plads til bilshow

Parterne blev på mødet enige om, at den store parkeringsplads på Værftsvej ved industrivirksomheden Juncker, egner sig godt til formålet, da den er afsidesliggende nok til at larm fra en stor forsamling af bilentusiaster ikke vil forstyrre for meget.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Rasmus Just
Rasmus Just
Foto: Kenneth Ettrup Hansen - TV 2 Lorry

- Det her er en relativt stor parkeringsplads, der burde være plads til alle. Der er sådan en helt speciel stemning, hvor man går rundt og snakker og hygger, siger Rasmus Just. 

Men.

Kommunen stiller samtidig krav til, at de unge skal organisere sig, før det overhovedet kan komme på tale, at Køge skal ligge grund til et biltræf som Striben. 

- Vi vil under ingen omstændigheder have ræs, og ingen må udvise truende adfærd. Vi stiller arrangørerne en række krav, som de må leve op til, og det er blandt andet, at de skal følge politiets anvisninger, køre ad de veje, politiet siger, at de organiserer sig i en forening og at de selv er ansvarlige for, at folk ikke kører ræs, siger formanden for Teknik- og Miljøforvaltningen i Køge Kommune, Erik Swiatek (S).

Ufravigelige krav

Altså, en række af krav, som er fuldkommen ufravigelige. 

- Ellers bliver det, det sidste af sin slags, siger Erik Swiatek.

Rasmus Just er glad for kommunens håndsrækning, men han har dog svært ved at se, hvordan Striben i Køge skal kunne opfylde alle krav som kommunen har sat. Kravet om at de skal danne en forening kan blandt andet blive svært at opnå.

Men Rasmus Just håber, at dialogen med kommunen fortsætter, så et lovligt biltræf på Værftsvej i Køge kan blive en tilbagevendende begivenhed. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Børnehjem magtanvendelse

Magtanvendelser mod anbragte børn og unge bliver ikke indberettet

Silas

Drenge fra børnehjem oplevede vold og trusler fra de ansatte, så begyndte de at filme alt med mobiltelefon

6e3cce56-fb7c-4499-891a-79fda1d9d8ec

'Jeg forstår ikke, at sådan nogle som dig ikke bruger kørestol' - 35-årig med handicap overfuses på gaden

20210226-105352-L-1920x1277we

playOverborgmesterkandidat "fik kaffen galt i halsen", da hun så nyt nattelivs-udspil

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere