Gamle vandrør forvandles til vild natur

For at gøre naturen i Bjæverskov endnu grønnere forvandles et gammelt vandrør til et kilometerlangt åbent vandløb.

Lige nu ser det ikke ud af meget, hvis man går en tur og ser udgravningerne ved Kildebjergs Agre og Tofter i Bjæverskov.

Men det ændrer sig snart.

Køge Kommune har nemlig en plan om at skabe et grønt og vildt område. Og derfor bliver et gammelt vandløb, som indtil videre har løbet i rør under jorden, forvandlet til et en kilometer langt åbent vandløb.

- Der er fri adgang til det åbne vandløb, som forhåbentlig bliver en gevinst for både mennesker og dyr. De små vandløbsinsekter og fiskearter får et fint sted at leve og yngle, rådyr og harer får en ny kilde til at slukke tørsten - og beboerne i nærheden får endnu et naturskønt område meget tæt på, hvor de bor, siger formand for Klima- og Planudvalget, Niels Rolskov.

Vil være Danmarks vildeste kommune

Med det nye vandløb, som lige nu er ved at blive udgravet langs markerne, håber Køge Kommune at skabe et grønnere område til glæde for både mennesker og dyr.

Derfor vil området omkring vandløbet også få en makeover. 

Kommunens plan er nemlig at drysse gavmildt med frø fra danske blomsterarter og dermed skabe en vildeng, der, udover at være flot at kigge på, også skaber bedre betingelser for dyr og insekter.

Af samme årsag har man også fjernet et gammelt jagttårn, så dyrene kan få fred.

- Med dette dejlige projekt viser vi også, at vi er værdige deltagere i den landsdækkende konkurrence Danmarks Vildeste Kommune, og at vi har en helt rigtig plads som partner i det store projekt Vild med Vilje, siger Niels Rolskov.

Vandløbet kommer til at sno og bugte sig i området og får en bredde på over seks meter, der hvor den er størst.

I Køge forventer man at være færdig med udgravningen i midten af oktober. Og at områdets beboere kort tid herefter vil kunne gå en tur langs det nye vandløb.