Flere pædagoger i Køge Kommune - forældre betaler selv en del af regningen

Køge Kommune har afsat et større millionbeløb for at få flere pædagoger ud i kommunens dagtilbud.

Mens resten af landet venter på minimumsnormeringer fra Christiansborg, har Køge Kommune og taget initiativ til at få flere pædagoger i kommunens vuggestuer og børnehaver.

Køge Kommune har besluttet, at der fra årsskiftet kan ansættes 24 nye voksne til kommunens daginstitutioner. 

I byrådet blev det i sidste uge endeligt slået fast at afsætte 12 millioner kroner fra kommunekassen til minimumsnomeringer fra 2021. 

Det skriver Køge Kommune i en pressemeddelelse.

38 nye voksne på tre år

Med tilskuddet får institutionerne muligheden for at besætte yderligere 13 nye fuldtidsstillinger fordelt på Køge Kommunes daginstitutioner udover de 11 stillinger, statens midler frigiver. I 2023 forventes det, at der i Køge er 38 nye voksne i institutionerne. 

- Det er helt fantastisk, at vi her i Køge, har muligheden for at prioritere de gode og fagligt velfunderede dagtilbud. Allerede fra årsskiftet kan vi begynde at ansætte flere medarbejdere. Det er en investering i vores alles fremtid, og det er en vigtig investering i kernevelfærden, siger formand for Børneudvalget Pernille Sylvest (S).

De ekstra 12 millioner kroner skal fordeles over tre år. Det betyder, at der afsættes fire millioner kroner om året, som fordeles på alle dagtilbud i Køge Kommune.

Forældre skal også betale

Køge Kommunes beslutning om at sætte penge af til minimumsnormeringerne bygger oven på de sociale normeringer som Folketinget vedtog sidste år.

Det betyder, at en række dagtilbud i Køge Kommune allerede nu får midler til social normering i 2020 til 2022 fra staten. Andre dagtilbud får ekstra penge fra kommunen, hvis de har mange børn, der kommer fra udsatte hjem.

- Det er penge givet rigtig godt ud. Flere voksne betyder mere nærvær og tryghed, færre forstyrrelser i børnenes hverdagsliv, muligheden for tidlig opsporing og indsats for børn med særlige udfordringer og generelt flere børn i trivsel. Vi er ikke i mål endnu, men vi er godt på vej, siger Pernille Sylvest.

Udover de fire millioner, som Køge Kommune betaler ekstra om året for at ansætte flere pædagoger til institutionerne, bliver en del af udgiften finansieret gennem forældrebetaling svarende til 1,3 millioner kroner yderligere.

Her vil det koste 15 kroner ekstra om måneden at have ét barn i vuggestue, mens det vil koste syv kroner ektra om måneden at have ét barn i børnehave. 

De ekstra tilskud skal sikre en højere kvalitet og flere hænder ude i dagtilbuddene.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere