Efter 40 år går den ikke længere – nu skal omstridt togbane forvandles

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Socialistisk Folkeparti vil sætte gang i udbuddet allerede nu.

Der er godt nyt i vente til Østbane-pendlerne.

Efter årevis med dårlige og tyndslidte skinner, færre tog og lavere fart på den lokale jernbanelinje Østbanen, som kører mellem Faxe Ladeplads, Rødvig og Køge, kan man nemlig nu se frem mod at få skiftet de næsten 40 år gamle skinner ud på strækningen.

Det står klart, efter Folketinget som et led i infrastrukturforhandlingerne på Christiansborg har besluttet, at der skal findes en økonomisk løsning for lokalbanen, så der kan blive lagt nye skinner.

Beslutningen, som der dog fortsat mangler en endelig finansieringsmodel for, vækker glæde i Region Sjælland, hvor man i årevis har kæmpet for at få penge til at renovere den økonomisk trængte jernbanestrækning.

I en fælles pressemeddelelse fra Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF i Region Sjælland udtaler parterne, at de vil sætte gang i udbuddet til skinneudskiftningen.

- Vi kan ikke længere byde de mere end en million, der hvert år benytter banen, den nuværende usikkerhed om banens fremtid, lyder det fra parterne i en fælles udtalelse.

Derfor foreslår SF, S og DF i Region Sjælland Regionsrådet, at regionen igangsætter udbudsarbejdet i forhold til Østbanen. Håbet fra parterne er nemlig, at 

Så vi er helt klar til at indkøbe nye skinner, når den endelige aftale om finansiering falder på plads på Christiansborg.

- Det vil betyde, at vi kan have lagt de nye skinner på Østbanen senest i 3. kvartal 2022, skriver parterne i en fælles udtalelse.

FAKTA: Den vedtagne tekst i Folketinget lyder

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Trafik

Kronprinsesse Marys Bro

playUdskældt bro-betaling skal genforhandles på Christiansborg - stor glæde hos lokalpolitikere

Østbanen

Togbaner kræver millioner for at overleve - så slidte, at sæder pilles ud

40_percent

playKom med på tur i den selvkørende bus på DTU

Nye vejstriber

Stor ændring på vej på motorvejene

Køge

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere