De bringer gårdbutikken til din hoveddør: Unge ildsjæle ville redde de små iværksættere

Coronakrisen ramte de lokale producenter hårdt. Derfor startede makkerparret Thomas Bjerregaard og Christian Milbrat Lokalbox for at redde dem fra at dreje nøglen om.

De røde ar dækker store dele af Johannes' arme og vidner om de utallige bistik, flere års arbejde i de hvide kløvermarker har medført.

Johannes Nellemann er lokal biavler ved siden af sit almindelige job. Han kan nemlig endnu ikke leve af de godt 16 bistader, han hver uge samler og slynger honning fra.

quote Med Lokalbox prøver vi at fortælle historierne om de producenter, der lægger kærlighed, passion og engagement i i deres produkt.

Christian Milbrat


Derfor bruger han store dele af sin fritid på at videreføre den passion, hans far i sin tid lærte ham.

Og så er han en af grundene til, at Thomas Bjerregaard og Christian Milbrat har startet Lokalbox - en virksomhed, der samler produkter fra lokale producenter og sender dem direkte hjem til folk.

- Med Lokalbox prøver vi at fortælle historierne om de producenter, der lægger kærlighed, passion og engagement i i deres produkt, siger Christian Milbrat.

Hvad er Lokalbox?

En hjælpende hånd under coronakrisen

For mange af landets små, lokale producenter havde corona store konsekvenser; restauranternes nedlukning kombineret med, at langt færre fandt vej til gårdbutikkerne gjorde det pludselig svært at få de lokale varer ud til folk.

Det besluttede de to unge iværksættere Thomas Bjerregaard og Christian Milbrat at gøre noget ved.

Johannes Nellemann bor i Haslev, hvor han producerer JN-honning som en sidebeskæftigelse til sit almindelige job. Honningen sælger han til nogle få butikker rundt omkring i Danmark, ligesom folk kan komme forbi hans bod for enden af hans indkørsel.
Johannes Nellemann bor i Haslev, hvor han producerer JN-honning som en sidebeskæftigelse til sit almindelige job. Honningen sælger han til nogle få butikker rundt omkring i Danmark, ligesom folk kan komme forbi hans bod for enden af hans indkørsel.

- Christian og jeg sad over en lokalt produceret øl fra et lille bryggeri i Nordvest og snakkede om, hvor meget kærlighed, der ligger i de her små produkter, siger Thomas Bjerregaard.

- Så vi synes, det gav rigtig god mening at samle en boks med de her lokale varer for at hjælpe dem med at komme ud til danskerne.

Fra 25 til flere hundrede bokse

Da den første boks blev sendt ud i november, var det til godt 25 medlemmer, mens den næste boks kommer ud til flere hundrede.

Alligevel tjener de to iværksættere ikke selv penge på projektet.

quote Det vigtigste for os er egentligt bare at hjælpe.

Thomas Bjerregaard

- Det vigtigste for os er egentligt bare at hjælpe, siger Thomas Bjerregaard.

- Det er super givende at forstå den kærlighed, de lokale producenter lægger i det her. Og det er en af årsagerne til, at vi har lavet Lokalbox; vi vil rigtig gerne give folk en forståelse for, hvad det vil sige at producere de her varer.