Champions League i Køge: ”Det er på mange måder uvirkeligt”

For blot fire år siden spillede HB Køges kvinder i landets 6. bedste række. I aften tørner de sammen mod mægtige FC Barcelona i kvindernes Champions League.

Skud på mål, hovedstød, driblinger og redninger. HB Køges træning synes at forløbe, som den plejer, men aftenens modstander er af en helt anden kaliber, end holdet er vant til.

De danske mestre fra HB Køge tørner i aften sammen med mægtige FC Barcelona i kvindernes Champions League - verdens mest prestigefyldte turnering for klubhold, som netop FC Barcelona vandt sidste år.

- Det bliver megafedt at spille sådan en kamp, og vi vil gøre alt for at komme ud at give en rigtig underholdende kamp. Vi glæder os, siger Isabella Obaze, der er forsvarsspiller i HB Køge.

Fra Serie 1 til Champions League

Det er første gang at HB Køges kvinder spiller Champions League, og for bare fire år siden spillede holdet i landets 6. bedste række.

quote Det er vildt stort og på mange måder uvirkeligt, at vi har nået det så hurtigt.

Maria Uhre Nielsen

Siden HB Køge spillede Serie 1 tilbage i 2017, formåede de at rykke op i de danske fodboldrækker hele fem gange i træk, hvilket betød, at de i 2020 skulle spille med om mesterskabet i landets bedste række, Gjensidige Kvindeliga.

- Det er en vildt surrealistisk rejse, vi har været på. Det er vildt stort og på mange måder uvirkeligt, at vi har nået det så hurtigt, siger Maria Uhre Nielsen, der også er forsvarspiller i HB Køge.

HB Køges vej fra Serie 1 til Champions League


Store investeringer fra sportstøjsfirma

Siden 2017 er niveauet steget løbende. Her har der gennem årene været en udskiftning af spillere, der er kommet bedre træningsfaciliteter, og der er blevet ansat flere omkring holdet - herunder fysioterapeuter og fysiske trænere.

Maria Uhre Nielsen fik sin debut på holdet tilbage i 2018, da holdet spillede i Kvindesjællandsserien.
Maria Uhre Nielsen fik sin debut på holdet tilbage i 2018, da holdet spillede i Kvindesjællandsserien.
Foto: Rasmus Ahlefeldt Simonsen / TV 2 Lorry

Dette kunne blandt andet lade sig gøre efter det amerikanske sportstøjsfirma, Capelli Sport, investerede stort i klubben, og som tilbage i 2019 havde en ejerandel på 76 procent af aktierne i HB Køge.

- Det var noget lidt andet, da vi løb og spillede Serie 1. Det var ikke helt det samme, siger Maria Uhre Nielsen og fortsætter:

- Vi trænede ikke lige så meget, og dengang var det også bare for at have det sjovt. Vi har det selvfølgelig også sjovt nu, men vi vil også gerne vinde, så der er fuld fokus på til hver træning, siger Maria Uhre Nielsen. 

Den sværeste kamp i deres liv

Ny cheftræner for holdet er Søren Randa-Boldt, der efter mange år som U19-Landstræner, overtog cheftrænerrollen for Køges kvinder denne sommer. Han ser aftenens Champions Leaguekamp som en udviklingsmulighed for spillerne og holdet.

quote Jeg forventer, at det bliver den sværeste kamp de nogensinde kommer til at spille i deres liv, for Barcelona er jo et vanvittigt godt hold.

Søren Randa-Boldt

- Vi taget det jo som en oplevelse at være med i Champions League og som en del af udviklingen på vej mod Europa, hvor vi jo aldrig har spillet før. Der er ikke nogen af dem, der har prøvet det før, så det tager vi som en positiv oplevelse.

Kampen mod Barcelona bliver ikke en nem opgave for HB Køge. FC Barcelona vandt deres seneste gruppespilskamp med 4-1 mod Arsenal, mens HB Køge tabte deres første gruppespilskamp med 5-0 til Hoffenheim.

Cheftræner Søren Randa-Boldt mener ikke, at man skal satse alle sine penge på en HB Køge sejr, men han påpeger, at holdet vil kæmpe alt, hvad de kan.
Cheftræner Søren Randa-Boldt mener ikke, at man skal satse alle sine penge på en HB Køge sejr, men han påpeger, at holdet vil kæmpe alt, hvad de kan.
Foto: Rasmus Ahlefeldt Simonsen / TV 2 Lorry

Derfor ser cheftræner Søren Randa-Boldt ikke de store chancer for at vinde aftens kamp.

- Jeg forventer, at det bliver den sværeste kamp de nogensinde kommer til at spille i deres liv, for Barcelona er jo et vanvittigt godt hold, siger Søren Randa-Boldt.

En sejr mod Barcelona?

Alle siddepladser er udsolgt til aftens kamp, og det store fremmøde af fans ser spillerne frem til.

- Den opbakning, der er, den er helt unik her i Køge. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, så det er bare superdejligt, at folk støtter os så meget, som de gør, siger Isabella Obaze.

Og vinder I kampen?

- Mod Barcelona? Det må tiden vise, siger en grinende Isabella Obaze.