August og Albert åbner mexicansk take-away - og får fornemt besøg

To danske fyre åbner mexicansk restaurant i Køge - og de kan ikke få armene ned - for den mexicanske ambassadør kommer til åbningen.

Albert Gisli (tv) og August Bianchi får fint besøg, når de åbner deres takeaway i Køge.

Det sker næppe hver dag, at en udenlandsk ambassadør i Danmark tager til Køge for at åbne en danskejet take-away-restaurant.

Men de to Køge-drenge  Albert Gisli og August Bianchi - satsede stort, da de besluttede at åbne en mexicansk inspireret restaurtant midt i Køge. De henvendte sig kækt til den mexicanske ambassade med en invitation til ambassadøren om at deltage i restaurant-åbningen.

Ambassadøren sagde jatak.

 - Jamen, det er jo for vildt. Det var jo et ’long shot’, og vi regnede overhovedet ikke med andet end et venligt svar. Men vi syntes da, at det kunne være for fedt hvis han kom, så derfor fik han selvfølgelig en invitation. At han har sagt ja til at komme, gør jo bare festen på fredag endnu bedre og større, lyder det fra en af de to restauratører, August Bianchi.

Første forsøg med restaurationsbranchen

August er 24 og Albert er 22. Og Tacos Locos, som madstedet hedder, er det første, de prøver at drive.

- Men vi har flere års erfaring både fra industrikøkkener og de hjemlige køkkener. Og så er vi begge vilde med alle mulige forskellige slags mad. Og med det mexicanske køkken mødtes vi vel nærmest på midten, forklare Albert Gisli til TV 2 Lorry.

Restauranten kommer til at koncentrere sig om take-away, og så bliver der plads til omkring 10 spisende gæster.

De vil kunne få tacos, guacamole, burritos, chili con carne og quesadillas på tallerkenen.

- Da vi besluttede os for mexicansk, så handlede det også om, at det sådan set ikke er noget, man kan få syd for København, og vi syntes, det manglede, siger Albert Gisli.

Snoren klippes

Og den holdning deler de åbenbart på Mexicos ambassade i København. For fredag tager ambassadør Carlos Pujalte Pineiro turen til Køge, hvor han klokken 12 klipper snoren og erklærer Tacos Locos åben.

Overfor TV 2 Lorry bekræfter den mexicanske ambassade i København ambassadørens deltagelse.

Står det til de to indehavere, ryder der også en tequila eller to ned i dagens anledning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik