64 bilister sigtet – skabte kilometerlang kø

Politiet har slået ned på et stort antal bilister, der har begået den samme ulovlige manøvre.

Et stort antal bilister har gjort sig upopulære hos Midt- og Vestsjællands Politi.

De seneste par dage har betjente fra politikredsens færdselsafdeling sigtet 64 bilister for ikke at følge anvisningerne for færdslen i et kryds på Ringstedvej i Lellinge ved Køge.

Bilisterne svingede til venstre i krydset mod tilkørsel 33 til Sydmotorvejen i sydgående retning, selvom der er opsat skiltning om, at venstresving er forbudt, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i dagens døgnrapport.

På broen over Sydmotorvejen ved Lellinge er et renoveringsarbejde i gang for tiden, hvilket medfører, at kørebanen er indsnævret til én vognbane hen over motorvejsbroen, og venstresvingsbanen mod motorvejen er inddraget til ligeud-bane.

Omfattende kødannelse

I den forbindelse er der midlertidigt venstresving forbudt i krydset ved motorvejstilkørsel 33 i sydgående retning, når man kører fra Køge mod vest.

Politiet oplyser, at årsagen til forbuddet er, at det vil skabe omfattende kødannelse på Ringstedvej fra Køge mod Ringsted, fordi de venstresvingende bilister holder og blokerer for trafikken, mens de venter på fri bane til at svinge.

- Politiet har dog bemærket, at mange bilister ikke efterkommer forbuddet mod venstresving, og at der i den forbindelse opstår kilometerlang kø på Ringstedvej frem mod motorvejstilkørslen, skriver Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten.

Derfor har politikredsen i den forgangne uge iværksat en indsats i krydset for at sørge for, at trafikken kunne glide på Ringstedvej. Og det er altså på den baggrund, at 64 bilister nu er sigtet. 


Bøde på 1500 kroner

De 64 sigtede bilister har nu fået en bøde på 1.500 kroner, som allerede ligger i deres e-boks.

- Politiet opfordrer borgerne til at overholde det midlertidige forbud, uagtet de gener, det måtte medføre. Bilisterne skal i stedet køre forbi tilkørslen og vende køretøjet i Lellinge, hvorefter det er muligt at svinge til højre ned på motorvejen mod syd, lyder det fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Der er ifølge politikredsen tale om et midlertidigt forbud, som er lavet for at kunne afvikle trafikken uden kødannelse, mens arbejdet står på.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser, at man vil fortsat holde fokus på, om trafikanterne overholder forbuddet mod venstresving i krydset.